Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
11:42

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Для Кам'янського виділили 59 млн гривень на ремонт центрального парку по вдвічі завищеними цінами

Для Кам'янського виділили 59 млн гривень на ремонт центрального парку по вдвічі завищеними цінами

Департамент житлово-комунального господарства та будівництва Дніпропетровської обласної державної адміністрації 7 лютого за результатами тендеру замовив ТОВ «Містокомбуд» капітальний ремонт центрального парку культури та відпочинку міста Кам’янське за 58,63 млн грн.

Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця 2018 року мають відремонтувати будівлю, електросилове обладнання, освітлення, зовнішні мережі, вхідні групи та огорожу. У парку влаштують автопроїзд, паркінг, тротуари, пандуси, місток, фонтани, бесідки, батут, велосипедний памп-трек, скейт-парк (3,41 млн грн.), мотузковий парк на деревах (301 тис грн.), атракціон «Kanoe River» (440 тис грн.), колісний автопоїзд (451 тис грн.), комплекс для воркауту «Олександрівський новий» без груш, волейбольно-баскетбольний (1,85 млн грн.), дитячий, тренажерний, тенісний та оглядовий майданчики, а також озеленять територію.

За кошторисом, кубометр піску природного рядового коштує 252 грн. Це вдвічі-втричі дорожче від ринкових цін, про що свідчать кошториси інших будівництв.

Брус необрізний хвойний 4-6, 5 м товщиною 100, 125 мм ІV сорту та дошки обрізні хвойні 4-6, 5 м шириною 75-150 мм товщиною 32-47 мм ІІІ сорту придбають по 5 700 грн./куб. м. На інших будівництвах їхні ціни майже вдвічі нижчі та не перевищують 3 тис грн./куб. м.

Дерев’яні щити опалубки шириною 300-750 мм товщиною 23, 40 мм замовили по 223-308 грн./кв. м, що загалом відповідає іншим будівельним тендерам.

Бетон коштує 1 200-1 400 грн./куб. м, щебінь –157-239 грн./куб. м, а цегла керамічна одинарна повнотіла: М100 – 2 279 грн. та М200 – 3 729 грн. за тисячу штук.

Єдиним конкурентом було дніпровське ТОВ «Комунальник» Артема Резніка з вищою на відсоток ціною. Обидва учасники жодного разу не знижували ціну на аукціону.

Ціна угоди з переможцем на відсоток нижча від очікуваної вартості закупівлі, яка становила 59,24 млн грн.

«Містокомбуд» записано на Олену Харченко та директора Ірину Румянцеву, яка у 2015 році висувалася до міськради Дніпра від партії «Наш край».

Донедавна засновником було ТОВ «Веліс Капітал», яке тоді належало Руслані Галай – директору ТОВ «Енергія ТМ» Аркадія Масарського. Нині ж цю фірму переоформили на Альбіну Ананьєву.

Ще раніше «Містокомбуд» належав Едуарду Коваленку та Поліні Матюсі, яка теж балотувалась від «Нашого краю», але в Дніпропетровську обласну раду.

Олена Харченко була депутатом Павлоградської міськради від «Партії регіонів», а в 2015 році – членом дільничної виборчої комісії від місцевої організації «Опозиційного блоку». Вона заснувала ГО «Молодь Павлограда» з Олександром Міщенком і Ліаною Парамзіною.

Фірма-переможець почала вигравати тендери у січні 2016 року й відтоді отримала підрядів на 146,63 млн грн.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
нових регіональних полігонів побутових відходів будуть збудовані до 2027 р. у регіоні

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті