Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
15:11

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Борис Філатов презентував детальну інструкцію з розчищення доріг від снігу

|«« «« »» »»|

Очільник Дніпра Борис Філатов оприлюднив детальну покрокову інструкцію з розчищення доріг від снігу. Рекомендації налічують 7 пунктів, які за умови чіткого виконання допоможуть вберегти автошляхи від снігового полону.

Міні-посібник для комунальників і керівників інших українських міст Борис Філатов опублікував 7 лютого на своїй сторінці у соцмережі.

«Наразі в Дніпрі системно вирішена проблема розчищення основних доріг і магістралей для безперешкодного проїзду транспорту в зимовий час. Сподіваюся, що наш досвід буде корисним», – написав Борис Філатов.

У методичці, зокрема, рекомендують приділити особливу увагу моніторингу температурного режиму та завчасній підготовці комунальників до початку рясних опадів. Також розробники міні-посібника наголошують, що небезпечні ділянки доріг – підйоми, спуски, мости і шляхопроводи – слід заздалегідь обробляти реагентами, а склад сумішей для посипання треба вираховувати залежно від температури і кількості опадів.

Разом з тим, щоб не ускладнювати рух у центральній частині міста, вдень дороги слід розчищати за допомогою піскорозкидувача з опущеним відвалом. Масштабну чистку фахівці Дніпровської мерії радять проводити вночі. У темну пору доби пропонують задіяти сформовані екіпажі снігоочисної техніки, які рухатимуться містом за заздалегідь розробленими маршрутами.

Значну увагу також варто приділяти вивезенню снігу: звільняти від нього у першу чергу мости і місця, де проходить найбільша кількість людей. Автори методички наголошують, що для успішного результату всі міські служби мають працювати чітко та злагоджено.

Разом з тим, мер Дніпра зауважив, що презентовані ним рекомендації не стосуються внутрішньоквартальних доріг і тротуарів. За словами керівника міста, прибирання цих ділянок суттєво ускладнюється, зокрема, їхнім станом і станом територій житлової забудови.

«Ми працюємо над цією ситуацією і сподіваємося, що вже наступного року нарікань від мешканців буде менше. Цієї зими на тротуарах працює всього близько 20 одиниць спеціальної міні-техніки типу ХТЗ, Kerher тощо. І майже всі вони придбані тільки на початку цього сезону! Це, безумовно, крапля в морі», – пояснив Борис Філатов.

Очільник Дніпра також повідомив, що для вирішення проблеми з розчищенням доріг до наступної зими у мерії планують придбати ще близько 30 машин спецтехніки.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Житель  (08.02.17 07:16): У нас и снега по хорошему не было ...Выпал бы и хана...Ты еще про сниженные тарифы раскажи или забыл...Жеки развалил...и теперь кто убирать будет??? Этим управляющим чем меньше персонала тем лучше...и у них нет штата...а все на договарах с ЧП.. Відповісти | З цитатою
Ольга  (08.02.17 00:46): Надо отдать должное и руководству города-дороги в эту зиму - чистые ,ездить стало намного легче ,поэтому говорить о том что все плохо ,это - не справедливо!!Внутри дворов надо самим помочь,а где и дворники приберут(в ОСББ,).Организации сами должны почистить возле своих офисов. Відповісти | З цитатою
Скептик  (07.02.17 23:41): Борюсик, а слабо мастер класс показать. Відповісти | З цитатою
Вася  (07.02.17 22:44): Сколько можно лгать? Відповісти | З цитатою
Ничосе  (07.02.17 19:55): Откуда он скачал? Через интернет сто пудов! Відповісти | З цитатою
Leonm74  (07.02.17 17:55): Ну ясно, что дворников мало, ясно что такой объём снега убрать невозможно, хотя при СССР как-то убиралось. Но ведь песок завести в каждый двор можно? Да местные дворники сами уж разбросали, а что сейчас видим, почти четыре недели гололёд. Позор новой власти. Відповісти | З цитатою
Ч  (07.02.17 16:46): Методики, *** они выдают! Во все времена было - берешь лопатой больше, кидаешь дальше, пока летит отдыхаешь! Теоретики хреновы! Відповісти | З цитатою
qwertyu  (07.02.17 16:15): Есть предложение чтобы Глава Днепра Борис Филатов выдавал ежемесячно МНЕ материальную помощь в размере 10 тыс гривень Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті