Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
16:05

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Як виявити обмороження та що робити, якщо не вбереглися – поради лікарів

Як виявити обмороження та що робити, якщо не вбереглися – поради лікарів

Сильно змерзли на вулиці, шкіра почервоніла, пече та німіє? Це може бути обмороження.  Не варто чекати, що воно не пройде саме по собі.

Як надати першу допомогу та чого ні в якому разі не можна робити при обмороженні, розповіли в департаменті охорони здоров'я Дніпропетровської ОДА.

Серед симптомів обмороження – втрата чутливості шкіри, відчуття поколювання та пощипування, побіління шкіри. У важчих випадках – волдирі, які з'являються після зігрівання, потемніння та відмирання шкіри.

При обмороженні ні в якому разі не можна розтирати уражене місце снігом або рукавичкою. Так можна легко нанести шкоду шкірі - через мороз у ній погіршується кровопостачання, вона стає дуже вразливою. Не слід й активно масажувати кінцівки, гріти їх біля каміну чи дуже гарячою водою. Це може викликати відмирання тканин.

При легкому обмороженні можна зігріти уражену ділянку ледь теплою водою. Обгорнути уражену частину тіла сухою теплою матерією і дати їй зігрітися поступово. Треба пити більше теплих напоїв – це дозволить нормалізувати температуру тіла та покращити циркуляцію крові. Підійдуть чай, молоко чи бульйон, але ні в якому разі не алкоголь.

Якщо ви помітили серйозні зміни шкіри або велику ділянку ураження, відчули сильний біль – негайно зверніться до лікарні. Обов'язковий візит до медзакладу, якщо навіть незначне обмороження отримала дитина або літня людина.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
нових ліфтів планують встановити у Дніпрі у 2024 році.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті