Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 26 червня 2024
11:21

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині презентували збірку творів юних літераторів, художників та композиторів «Собори наших душ»

На Дніпропетровщині презентували збірку творів юних літераторів, художників та композиторів «Собори наших душ»
П

оезія, проза, графічні картини та музичні твори – усе це на понад 200 сторінках збірника «Собори наших душ». Його 18-й випуск презентували на Дніпропетровщині. Видання стало джерелом дитячого мистецтва: до нього увійшли роботи 119 юних літераторів, художників та композиторів регіону.

«Конкурс юних талантів стартував у 1998 році в усіх областях України, але тільки Дніпропетровщина не сходить з дистанції. Підводимо його підсумки у 18-й раз і презентуємо черговий збірник «Собори наших душ». До нього увійшло понад ста учнівських творів. Це і проза, і поезія, і малюнки, і музика. Цьогоріч видання патріотичне, присвячене 25-й річниці незалежності України», – зазначив директор департаменту освіти і науки Дніпропетровської ОДА Олексій Полторацький.

Аби потрапити на сторінки збірки, треба було витримати два етапи конкурсу: спочатку міський, потім – обласний. За шанс змагалися близько 2 тисяч учнів шкіл, вихованців позашкільних закладів, музичних та художніх студій області.

Та до книги пощастило увійти тільки найкращим. Журі обрало 119 творів. Конкурсна комісія каже, що головним критерієм, за яким оцінювалися роботи, був талант учасників.

«До збірника увійшли роботи лауреатів, які перемогли на обласному етапі конкурсу. Я, зокрема, оцінював літературні твори. Цьогоріч вони дуже сильні. Літератори реагують на події у країні щиро та відкрито. Їхні роботи талановиті, навіть позаздрили б професійні автори. Журі звертало увагу на те, щоб простежувалася авторська думка, було гармонійне поєднання сюжетної лінії та художніх образів», – зазначив член журі Григорій Гарченко.

З кожним роком збірка стає товщою. Сьогодні вона налічує понад 200 сторінок, на яких поєдналися українська та російська мови. Книга складається з трьох тематичних частин: у першій – 83 літературні твори, у другій – 29 графічних робіт, третя містить 22 музичні композиції.

У своїх роботах юні автори розмірковують про історію та подвиги українського народу, освідчуються в любові до Батьківщини, надихаються красою рідного краю, діляться заповітними дитячими мріями. Втілювати задумки їм допомагали педагоги та творчі наставники. У 18-й збірці «Собори наших душ» – і музична композиція 14-річного скрипаля Максима Пуголовка. «Представив на конкурс невелику мініатюру для скрипки й фортепіано та пісню «Мрія». Разом з вчителем доклали чимало зусиль. Написати самотужки музику й слова непросто. Складність у гармонії. Треба поєднати текст і ноти, аби все це зазвучало. Це унікальний конкурс. Твої твори друкують. Мабуть, кожна творча людина прагне, аби її роботи побачив світ», – ділиться враженнями хлопець.

Збірку підготували педагоги обласного дитячо-юнацького кіноцентру «Веснянка» за підтримки Дніпропетровської ОДА. Надрукувало книгу видавництво «Ліра».

Наразі стартувала підготовка до видання чергового збірника. Творчі шукачі, які прагнуть наповнити 19-й випуск, можуть подавати свої роботи. Додаткова інформація за адресою: Дніпро, пр. Дмитра Яворницького, 32, 3-й поверх, тел.: (056) 745-20-68; (056) 745-01-18.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Стойк  (02.11.16 18:58): Вот так строится новое государство, Украина. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (15)

•  У Дніпрі відкрили туалет-рекордсмен (12)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (11)

•  В Днепре на продажу выставили уникальный протезный завод (11)

•  Поліція встановила осіб, причетних до катування та незаконного позбавлення волі ексвійськового у Дніпрі (9)

•  Поліцейського, який брав участь у побитті ексвійськового у Дніпрі, звільнили – ЗМІ (8)

•  За час воєнного стану придбав майна на 350 000 доларів: на Дніпропетровщині судитимуть колишнього обласного воєнкома (8)

•  У Дніпрі посадовці комунального підприємства налагодили схему розкрадання бюджетних коштів на парковках (8)

•  У Дніпрі на Марії Лисиченко зіткнулись Toyota Land Cruiser та тролейбус №20: рух ускладнено (6)

•  Вандали облюбували сквер Янгеля у Дніпрі (6)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
років з дня першої місцевої телевізійної передачі в Дніпрі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті