Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 08 червня 2024
12:28

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Незабаром заявки на участь у партиципаторному бюджеті можна буде подавати онлайн

Незабаром заявки на участь у партиципаторному бюджеті можна буде подавати онлайн

Дніпровська міська рада до 19 листопада прийматиме заявки від охочих долучитися до «бюджету участі». Про це на прес-конференції 27 жовтня повідомили виконувачка обов'язків заступника міського голови Яніка Мерило та голова постійної комісії з питань бюджету, фінансів та місцевого самоврядування Артем Хмельников.

Нагадаємо, на 13-й сесії міської ради депутати ухвалили рішення про створення «бюджету участі». На нього з міської скарбниці виділили 3 мільйони гривень. Партиципаторне бюджетування, або «бюджет участі», дає можливість дніпрянам самостійно вирішувати, на що слід витрачати бюджетні кошти. Городяни можуть розробляти та подавати проекти, які вважають необхідними для міста. Вони діляться на малі (вартістю до 100 тисяч гривень) та великі (від 100 до 300 тисяч гривень). Мешканці Дніпра голосуватимуть за найкращі ініціативи. Переможці отримають фінансування з міського бюджету.

«Проект подається з мінімальною кількістю підписів — його мають підтримати 50 людей. Обов'язково потрібно зазначити хоча б приблизну вартість робіт. Крім того, це мають бути важливі для громадськості ініціативи. Звичайно, якщо багато голосів набере, наприклад, проект заміни вікон у під'їзді певного будинку, ми його профінансуємо. Але все ж проекти мають бути в компетенції міської ради», – зазначив Артем Хмельников. Щоб подати свій проект, необхідно завантажити з сайту міської ради реєстраційну форму (http://dniprorada.gov.ua/files/Budg_uchasti.pdf), заповнити її та подати до Дніпровської міської ради — особисто чи поштою. Після наступної сесії міської ради у городян має з'явитися можливість подати документи в електронній формі.

«Партиципаторний бюджет — це дуже добре. Адже мешканці самі можуть пропонувати проекти та голосувати за них. Програма зараз недосконала. Проте ми внесемо правки і можна буде подавати заяви онлайн. Платформа для цього в нас готова. Ми, як і обіцяли, запустили «бюджет участі» вчасно і поступово будемо вдосконалювати механізм роботи», – зазначила Яніка Мерило.



Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


Зю  (30.10.16 03:10): Парти... Патри..., не выговорить... В общем, партийцы собрались. А комсомолки будут участвовать? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Не мали права»: у Дніпрі контролери електротранспорту оштрафували неповнолітню (16)

•  Нічна перлина: як виглядає Успенська площа у Дніпрі у вечірній час доби (11)

•  Відео моменту: у Дніпрі на Набережній Перемоги зіткнулись Renault та Kawasaki, водійка двоколісного в лікарні (10)

•  Засмагають, займаються спортом та бавляться у воді: у Дніпрі на Монастирському острові панує літній настрій (9)

•  У Дніпрі триває суд над жертвою домашнього насильства (8)

•  «Необхідний крок»: в Міненерго прокоментували підвищення тарифів на електроенергію (7)

•  Селфі на залізниці призводять до загибелі підлітків (6)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на Новому мосту водій BMW зніс скутериста (5)

•  На Дніпропетровщині очікується аномальне літо: прогноз синоптика (4)

•  На косі Перемоги над водою знову видно останки місцевого «Титаніка» (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн фінансової допомоги для поліції Міськрада виділила у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті