Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
18:35

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Зміни цін і тарифів на споживчому ринку Дніпропетровської області у серпні 2016 року

Зміни цін і тарифів на споживчому ринку Дніпропетровської області у серпні 2016 року

Споживчі ціни (тарифи) на товари (послуги) по Дніпропетровській області у серпні поточного року до попереднього місяця в цілому не змінилися, проте по окремих групах товарів та послуг цінова динаміка була різнонаправленою.

Продукти харчування загалом подешевшали на 0,9%. На 8,7% знизилися ціни на овочі, у т.ч. на помідори та перець солодкий – наполовину, буряк – на 30,5%, моркву – на 24,1%, цибулю ріпчасту – на 14,7%, картоплю – на 10,4%. Також на 8–1,2% дешевше коштували крупи гречані, пшоно, фрукти, сало, олія соняшникова, масло, борошно пшеничне. Водночас у межах 1,5–0,7% подорожчали маргарин, птиця, рис, яйця.

Ціни (тарифи) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива зросли на 1,9% передусім за рахунок підвищення тарифів на каналізацію (на 32,1%), водопостачання (на 28,5%), плати за оренду житла та власне житло (на 1,2% та 0,6% відповідно).

Подорожчання палива та мастил (на 0,4%), автомобілів (на 0,3%), перевезень авіаційним пасажирським транспортом (на 0,1%) призвело до збільшення цін на транспорт у цілому на 0,2%.

Крім того, на 2,2% стали дорожчими алкогольні напої, тютюнові вироби. Разом з цим зменшилася вартість послуг у сфері дошкільної та початкової освіти (на 3,6%), фармацевтичної продукції (на 1,6%), одягу і взуття (на 1,1%), предметів домашнього вжитку, побутової техніки та поточного утримання житла (на 0,6%).

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті