Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
15:11

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі незабаром з’явиться «Карта доступності міста»

У Дніпрі незабаром з’явиться «Карта доступності міста»

У Дніпрі незабаром з’явиться «Карта доступності міста».

Про це під час прес-конференції 21 червня повідомили нові радники міського голови з питань доступності Олександра Кутас та з питань інфраструктури – Юрій Лозовенко. Вони окреслили першочергові дії та розповіли що впроваджуватимуть у новому статусі.

«Зараз у новому статусі веду переговори з міжнародними експертами для вивчення світових практик, які б увійшли до нової програмної стратегії доступності міста, зокрема для маломобільних верств населення. Буквально вже завтра буду розмовляти на цю тему з експертами з Ізраїлю та Фінляндії. Головна мета такого проекту – зробити наше місто максимально доступним. А вже незабаром з’явиться карта доступності міста, на якій можна буде відслідкувати, на скільки той чи інший об’єкт у місті є доступним. Плануємо, щоб така карта була додатком на смартфон. Зараз цю тему відпрацьовуємо з IT-фахівцями», - сказала Олександра Кутас.

За словами Юрія Лозовенка, при огляді будівлі міської ради визначено що необхідно змінити чи переоблаштувати у питанні доступності – це, у тому числі, підйомники, пороги до деяких кабінетів, вбиральню на другому поверсі, прохід до «Відкритої влади» та їдальні.

«Загалом по місту роботи не початий край. Можна сказати, що на 99,9% місто не є доступним для маломобільних груп населення і дуже добре, що нинішня влада це розуміє і готова змінювати це питання в кращу сторону. Загалом у питанні доступності мова не йде лише про людей з обмеженими фізичними можливостями, це й діти, матері з візочками, люди похилого віку, яким важко пересуватися. Тому наша головна задача – зробити інфраструктуру міста доступною для усіх», - зазначив Юрій Лозовенко.

Він також окреслив перші завдання, які у цьому напрямку виконуватимуть. З-поміж іншого, це пониження бордюрів на пішохідних переходах на проспекті Д. Яворницького від театру опери та балету до вулиці Гоголя з виділенням смуг для громадського транспорту, з переносом зупинок, облаштуванням велодоріжок.

«Таким чином ця ділянка у понад 1 км буде наближена до європейських стандартів, при чому без глобальних фінансових витрат. Після цього за таким же принципом облаштовуватимемо набережну, в першу чергу ділянки проїжджих частин – це і облаштування «острівців безпеки» на пішохідних переходах. Загалом у рамках таких інфраструктурних робіт обов’язково розвиватимемо велоінфраструктуру, наразі відпрацьовується відповідна програма, яку скоро винесуть на розгляд сесії міськради.

Окрім того, займатимемося переконфігурацією світлофорів, оскільки у багатьох місцях питання безпечного руху можна вирішити саме таким чином. Не оминемо і громадський транспорт, мається на увазі виділення окремої смуги для уникнення заторів. Спочатку зробимо це на проспекті Д. Яворницького, а потім і на Слобожанському. Також приведемо у порядок облаштування парковок у центральній частині міста, щоб машини не паркувалися на пішохідних переходах, як це часто зараз відбувається. Роботи багато, усі свої зусилля і знання зараз на цьому і концентруємо», - додав Юрій Лозовенко.

Нові радники міського голови кажуть, що Борис Філатов робить абсолютно вірно, що залучає до роботи громадських активістів, бо в тих більше мотивації , ніж у чиновників. А у колясочниці Олександри Кутас вона взагалі 100-відсоткова.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


Дмитрий  (27.06.16 12:19): Автобус великої місткості в селище Таромське
Поддержи петицию на городском портале
http://e-dem.in.ua/dnipropetrovsk/Petition/View/291
Відповісти | З цитатою
Василий Иванович  (26.06.16 09:51): Обратите внимание на проблемы студентов,проживающих на ул.Казакова.Они уже лет 20 рискуя своим здоровьем добираются в общежития мимо долгостроя.Уберите,хотя бы,забор с тротуара и восстановите уличное освещение.Кстати,эти мероприятия подходят под разрекламированные новые приоритеты в работе городской власти. Відповісти | З цитатою
Т.Ник  (22.06.16 15:51): Начинать нужно с модернизации городского транспорта - троллейбусов и трамваев, ибо туда и мобильная часть населения не всегда может войти, такие высокие входные ступени. Как будто бы наши троллейбусы рассчитаны для горных дорог... Відповісти | З цитатою
я  (22.06.16 12:04): может лучше начинать с окраин, где больше живет инвалидов? Центр и так в нормальном состоянии. А если чуть углубиться-полный мрак Відповісти | З цитатою
Турист  (22.06.16 10:23): Лучше сделайте бесплатную и доступную всем карту города (для смартфона и не только), со старыми названиями улиц и новыми. А то переименовали а где какая улица "черт ногу сломит" Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
ИринаМ  (22.06.16 10:20): Интересное название у видео, это от кого мер пришел, от того (прости Господи) и его помощник? Немножко задумывайтесь, что пишете, а вдруг они хорошие люди, а вы их к бесам приписали. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
нових регіональних полігонів побутових відходів будуть збудовані до 2027 р. у регіоні

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті