Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
17:03

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Статистика та профілактика викрадення транспортних засобів в Дніпропетровській області

Статистика та профілактика викрадення транспортних засобів в Дніпропетровській області
За 4 місяці поточного року на території Дніпропетровської області було скоєно 463 незаконних заволодіннь транспортними засобами.

Про це, 19 травня в прес-центрі ІА «МОСТ-ДНІПРО» на прес-конференції повідомив старший інспектор відділу безпеки руху УПД ГУНП в Дніпропетровській області В'ячеслав Шевченко.

«У порівнянні з аналогічним періодом 2015 року в поточному році було викрадено на 140 автомобілів більше. В основному викрадають автомобілі марок ВАЗ, ЗАЗ і Daewoo. Причини незаконного заволодіння автомобілями є те, що власники ТЗ залишають автомобілі в нічний час без нагляду і на неохоронюваній території. З початку року розкрито 93 таких злочинів».

Він зазначив, що попередження угонів "залізних коней" в більшій мірі залежить саме від господаря транспорту. "Для того, щоб не стати жертвою авто - і мотоугонщиків, потрібно подбати про обладнання транспортного засобу надійною охоронною сигналізацією, ніколи не залишайте ключ у запалюванні, а в салоні цінні речі і документи, які можуть привернути увагу зловмисників, не використовувайте для стоянки в нічний час доби неосвітлені, недоступні для огляду місця, не користуйтесь послугами сумнівних СТО, не залишайте свої автомобілі з ключами малознайомим майстрам чи співробітникам автостоянок та автомийок, особливо на ніч, тощо", - порадив він.

"Якщо вас таки спіткало лихо, негайно телефонуйте за номером «102». Інформація швидко надійде до правоохоронців, що дасть їм змогу відразу розпочати пошуки, а у викрадачів буде менше шансів сховати викрадений транспортний засіб. Це підвищить шанси знайти зловмисників і викрадений транспортний засіб. У більшості випадків знаходяться ті транспортні засоби, про викрадення яких повідомляється терміново", - додав В'ячеслав Шевченко.

Також правоохоронець нагадав, що на території Дніпропетровської області тривають оперативно-профілактичні заходи під умовною назвою "Автомобіль", які спрямовані на протидію злочинам, пов'язаним з незаконним заволодінням транспортними засобами, виявлення підроблених документів, невідповідності номерів вузлів і агрегатів.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


Kulibin  (05.06.16 22:43): Защищайтесь от угона американской Ravelco и будете спать спокойно. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварійних дитячих та тренажерних майданчиків планують відремонтувати у 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті