Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
20:56

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

До Дніпропетровська для обміну досвідом приїхали кінологи з підрозділів МВС та Національної поліції

|«« «« »» »»|

У Головному управлінні Національної поліції в Дніпропетровській області приймали учасників Всеукраїнської міжвідомчої наради-семінару кінологів.

Представники Національної поліції, Національної гвардії, державної прикордонної служби, пенітенціарної та державної служби з надзвичайних ситуацій зібралися для обміну досвідом з метою покращення роботи.

Підведення підсумків роботи кінологічної служби за три місяці та плани на перспективу, обмін досвідом - завдання, які ставили собі за мету організатори заходу.

За словами начальника відділу організації кінологічної діяльності НП України Віталія Іванченка, служба в цілому виконала поставлені завдання керівництвом МВС та Національної поліції з ефективного використання потенціалу службової кінології в протидії злочинності, забезпеченні публічного порядку і безпеки, протидії тероризму.

"Упродовж трьох місяців цього року кінологами України у складі слідчо - оперативних груп здійснено 6 637 виїздів на місця подій. Ефективне застосування розшукових собак по гарячих слідах сприяло розкриттю 3 480 кримінальних правопорушень. При цьому найбільш вагомі показники діяльності кінологів на сьогодні спостерігаються у Чернівецькій, Полтавській та Дніпропетровській областях," - зазначив Віталій Іванченко.

Спеціальні собаки з пошуку вибухівки та зброї є незамінними помічниками. Так за допомогою службових собак було виявлено 375 вибухових пристроїв,майже 7 кг вибухової речовини, багато одиниць вогнепальної зброї та набоїв до неї.

Саме пошук вибухівки та наркотиків в ручній поклажі,автомобілі та затримання зловмисника двома службовими собаками продемонстрували гостя в кінологічному центрі Головного управління НП в Дніпропетровській області.

"Хочу відзначити високий рівень професійної підготовки собак у Дніпропетровському кінологічному центрі. Безпосередньо для своєї практики я позичу у колег їх досвід з відпрацювання лобової атаки, це заслуговує уваги та застосування на практиці при роботі службових собак," - сказав начальник кінологічної служби штабу НГ України Тарас Борита.

За словами начальника кінологічного центру Георгія Пецана, службові собаки активно використовуються в зоні проведення антитерористичної операції. Зокрема за час проведення АТО в східному регіоні до виконання різних завдань було залучено 10 інструкторів-кінологів Центру зі своїми вихованцями.

Як повідомив начальник відділу організації кінологічної діяльності НП України Віталій Іванченко у вересні у Мукачевому відбудуться змагання на кращу спеціальну підготовку собак. Окрім кінологічних служб правоохоронців, участь в них візьмуть і кінологи з прикордонної служби.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн фінансової допомоги для поліції Міськрада виділила у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті