Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
19:10

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині стартує операція «Нерест - 2016»

На Дніпропетровщині стартує операція «Нерест - 2016»
З 1-го квітня розпочинається нерестова весняно-літня заборона на вилов риби.

Про це 31 березня під час прес-конференції у Інформаційному центрі Головного управління НП в Дніпропетровській області повідомив начальник відділу поліції в річковому порту "Амур - Гавань" Дніпропетровського ВП Сергій Роззувайло.

"З 1 квітня по 18 червня на території Дніпропетровської області в рамках операції "Нерест - 2016" забороняється промислова та любительська рибалка з плавзасобів. Зокрема у Дніпровському та Дніпродзержинському водосховищах та прилеглих річкових водах з 1 квітня по 10 червня, а у Каховському водосховищі з 10 квітня по 18 червня. На порушників весняно-літньої заборони лову риби, коли вона рухається до нерестових ділянок та, безпосередньо, під час самого нересту, чекає адміністративне чи кримінальне покарання", - зазначив Сергій Роззувайло.

Розмір штрафу в межах адміністративного правопорушення для браконьєра-рибалки становить 340-680 грн, а от для посадових осіб вже сягне 510-850 грн. Кримінальна ж відповідальність тягне за собою штраф у розмірі 3400—6800 гривень, чи позбавлення волі на термін до 3-х років з конфіскацією засобів лову та незаконно добутих водних біоресурсів. Окрім цього, браконьєр сплатить за кожну виловлену рибину незалежно від її розміру. Зокрема, щука обійдеться в 340 грн., судак - 510, лящ - 170, а сом 425 гривен.

"В період проведення операції «Нерест-2015» слідчими Лінійного відділу було розпочато 26 кримінальних проваджень за незаконне зайняття рибним промислом. У правопорушників вилучено 242 знаряддя незаконного вилову риби, у тому числі 12 човнів, 211 сіток, 20 інших знарядь вилову риби. Також вилучено 1638 кг свіжовиловленої риби та 53 кг раків",- повідомив Сергій Роззувайло.

За словами поліцейського без покарання в період нересту можна рибалити з берега в спеціально відведених ділянках водойм. Та при цьому слід пам'ятати, що ловити в таких місцях можна буде на одну поплавкову чи донну вудочку з одним гачком.

Слід зазначити, що обмеження вводиться і на вилов раків. Перший термін обмеження з 1 квітня по 30 червня у Дніпровському і Дніпродзержинському водосховищах та інших рибогосподарських водних об'єктах, та з 10 квітня по 10 липня у Каховському водосховищі та водних середовищах Апостолівського, Нікопольського, Томаківського районів. Другий - з 20 серпня по 30 вересня.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Митяй  (02.04.16 10:11): Дело правильное! Но частенько вижу, как возле Комсомольского острова какие то деятели ставят сети! Может это контрольный вылов для анализов? Відповісти | З цитатою
Дмитрий  (01.04.16 22:22): Предлогаю создать рабочую группу активистов по контролю за соблюдением правил запрета браконьерами-любителями и браконьерами-проффесионалами которые боряться сами с собой (бидолаги) Відповісти | З цитатою
Alb  (01.04.16 09:25): Господину Розувайло, в первую очередь нужно посадить своих сержантов Самойленко и Семенца, которые лично ставят сети в районе Порохового острова, и перестать брать деньги, собраные с електроловщиков, своим заместителем Михлыком В.Н.
А то волк в овечей шкуре, нам вещает про борьбу с браконьерами)))
Відповісти | З цитатою
хух  (31.03.16 22:31): Я понимаю, если человек рыбачит потому, что реально жрать нечего, таким можно было бы и разрешить. А остальным, которые типа "рыболовы-спортсмены" - вообще пожизеннно запретить бы фигнёй страдать. Відповісти | З цитатою
днепр 79  (31.03.16 21:23): Рыбачу в районе порохового. Поселка кодаки волоском с утра и до вечера рыбхозовцы ставят сети и в нерест тоже ,,,,,,,Что не видят? Весь Днепр в сетях Відповісти | З цитатою
Юрий  (31.03.16 20:09): Не мешало бы на сайте разместить карту с указанием мест, где "в период нереста можно рыбачить с берега в специально отведенных участках водоемов". Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
дитячих та спортивних майданчиків відремонтують у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті