Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 13 мая 2024
21:10

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Експерти з екології та енергозбереження об'єднуються для побудови системи зеленої модернізації економіки регіону

|«« «« »» »»|

Відбулося підготовче засідання Комітету провайдерів зелених послуг, який офіційно буде створений у квітні цього року на базі найбільшої бізнес-асоціації регіону — Дніпропетровської торгово-промислової палати.

24 експерти, які представляють провідні регіональні організації, що працюють в області енергоефективності та екології, альтернативної та високотехнологічної енергетики/управління виробництвом, провідні інжинірингові компанії, профільні кафедри дніпропетровських ВНЗ, громадські організації, що працюють в сфері вирішення екологічних проблем і моніторингу стану навколишнього середовища, розвитку зелених стартапів, керівництво Управління охорони навколишнього середовища та екології Дніпропетровської обласної державної адміністрації, представники Програми зеленої модернізації економіки України Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ та Дніпропетровської ТПП обговорили питання об’єднання зусиль заради сприяння підвищенню рівня конкурентоспроможності підприємств Дніпропетровської області, поліпшення екологічної ситуації в регіоні, зменшення надлишкового споживання природних ресурсів, наближення до європейських стандартів енергоефективності, дбайливого ставлення до навколишнього середовища та сталого розвитку.

Під час зустрічі оголошено інформацію щодо можливості фінансування зелених проектів підприємств Дніпропетровської області в рамках інтегрованого партнерства (IDPP), спрямованого на впровадження в економіці Дніпропетровщини інноваційних технологій з позитивним ефектом для довкілля. Конкурс ідей для реалізації такого проекту ініційовано Програмою сприяння зеленій модернізації української економіки Німецького товариства міжнародної співпраці (GIZ) ГмбХ.

Всі учасники заходу наголосили на важливості розбудови належної мережі однодумців та комплексного залучення до співпраці підприємств Дніпропетровщини, фахових консалтингових та експертних компаній, сертифікаційних органів, інсталяторів ресурсоефективного обладнання/ технологій, фінансових інститутів, представників громадськості, науки та влади саме на платформі регіональної торгово-промислової палати. Долучайтесь до нашої команди однодумців!


Конкурс ідей з виявлення зацікавленості у розробці та реалізації проектів в рамках інтегрованого партнерства

Запрошуємо підприємства регіону до участі в конкурсі ідей з виявлення зацікавленості у розробці та реалізації проектів в рамках інтегрованого партнерства (Integrated Development Private Partnership – iDPP), спрямованого на імплементацію в економіці Дніпропетровщини інноваційних технологій з позитивним ефектом для довкілля, ініційованого Програмою сприяння зеленій модернізації української економіки Німецького товариства міжнародної співпраці (GIZ) ГмбХ.

Підприємствам області, що відповідають критеріям проекту, може бути надана фінансова підтримка тривалістю не більше 12 місяців виключно у формі технічної допомоги, консультаційних послуг та тренінгів. Обсяг заходів сприяння у формі технічної допомоги, консультаційних послуг, тренінгів тощо складає не більше 50 000 євро на один проект. Власний внесок підприємства - не менше 50% вартості проекту (собівартість товарів та послуг).

Предмет заходів сприяння:

  • Запровадження інноваційних, перспективних технологій та продуктів з відповідними екологічними стандартами, які допомагають зберігати довкілля та природні ресурси;
  • Передача відповідного ноу-хау українським партнерам у Дніпропетровській області.
Проектні заявки повинні стосуватися передусім таких сфер, як ресурсо- та енергоефективність, а також очищення повітря і води, обробка та повторне використання відходів.

НЕ є предметом iDPP: заходи прямої підтримки для підприємств або для створення нових підприємств;ТЕО;сприяння експорту;надання венчурного капіталу;проекти, пов’язані з виробництвом продуктів з тютюну та алкогольних напоїв, або проекти у чутливих галузях економіки; придбання матеріальних цінностей; надання позик з пільговими відсотками.

Підприємства подають свої проектні пропозиції у письмовій формі українською, російською чи англійською мовою в термін до 31 березня 2016 р. до Дніпропетровської торгово-промислової палати (вул. Шевченка,4, м. Дніпропетровськ, 49044, Україна, Сергій Кучерявенко - віце-президент, e-mail: [email protected], тел.: (056) 374-94-13 (12)) або на адресу Програми сприяння зеленій модернізації економіки України (GIZ), тел.: +380 44 279 33 79, пан Дітер Фрік ([email protected]) або пан ГансЙорг Діче, тел.: +380963959105 ([email protected]).

Додатки:

1.) Реєстраційний формуляр «змагання ідей» для об’єднаного розвитку приватного партнерства в «Програмі підтримки зеленої модернізації економіки України» (українською та англійською мовою);

2.) Інформація щодо проекту GIZ «Програма зеленої економіки. Економічний розвиток з новими технологіями»;

3.) Інструкції, процес та критерії відбору підприємств.


Довідка:

Проект «Зелена палата - ініціатива сталого розвитку» www.greenchamber.org.ua, реалізується Дніпропетровською торгово-промисловою палатою за підтримки Програми сприяння зеленій модернізації української економіки Німецького товариства міжнародної співпраці (GIZ) ГмбХ., яка виконується DeutscheGesellschaftfürInternationaleZusammenarbeit (GIZ) GmbH за дорученням Уряду Німеччини www.giz.de/en/worldwide/32546.html.

Цілі та завдання проекту:

1. Сприяти просуванню ідей зеленої економіки та формуванню регіонального ринку зелених послуг завдяки:

  • підвищенню обізнаності місцевого бізнес-середовища щодо можливостей зеленої економіки;
  • ініціювання конструктивного діалогу між провайдерами зелених послуг та підприємствами-споживачами,створення дієвої партнерської фахової платформи на базі Дніпропетровської торгово-промислової палати;
  • сприяння формуванню ринку екологічних консалтингових послуг бізнес провайдерів через популяризацію ідеології зеленої економіки, просування їх переваг та можливостей серед користувачів – промислових підприємств та підприємницького середовища.

2. Посилити потенціал Дніпропетровської торгово-промислової палати, як платформи для побудови ефективного діалогу гравців ринку зелених послуг: провайдерів, підприємств-клієнтів-споживачів, влади, суспільства, а також розширити спектр профільних сервісів самої палати.

Починаючи з жовтня 2015 року, за підтримки GIZ GmbH і Дніпропетровської торгово-промислової палати в регіоні проведено програми навчання для підприємств та надавачів зелених послуг за темами: ресурсоефективного й чистого виробництва (UNIDO), міжнародних стандартів системного менеджменту ISO 50001:2011 та ISO 19011:2011, вимоги національного законодавства, річна звітність з охорони навколишнього середовища, організації обліку та використання водних ресурсів, управління відходами, вимоги екологічного законодавства ЄС. Учасниками заходів стали понад 100 експертів і профільних фахівців промислових підприємств регіону.

На сьогодні започатковано на 8 підприємствах металообробної, харчової, транспортної, меблевої, хімічної галузей Дніпропетровщини демонстраційні проекти проведення комплексного енергоаудиту та консалтингу, щоб на практиці відпрацювати провайдерам зелених послуг отримані знання на кшталт «бізнес кейсів» та довести підприємствам реальну економічну ефективність, необхідність та доцільність впровадження таких послуг на підприємствах будь-якої галузі.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворов мноковартирных домов запланировали отремонтировать в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте