Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 29 червня 2024
08:37

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпропетровщина – лідер з розвитку медицини, – МОЗ України

|«« «« »» »»|

Порятунок атошників, новий реабілітаційний центр, амбулаторії та сучасне обладнання. Дніпропетровщина – у трійці лідерів з розвитку медицини.

Про це під час брифінгу у Дніпропетровську заявив заступник Міністра охорони здоров’я України Роман Василишин.

«Дніпропетровщина – сучасний регіон, один з найкращих за економічними показниками. З розвитку медицини область у трійці лідерів», – зазначив Роман Василишин.

Перший заступник голови ОДА Олег Кужман зазначив, що з початку АТО медики області допомогли 6,7 тисячі атошників, понад 2,7 тисячі з них прооперували, 60 воїнів відправили на реабілітацію до Литви.

У 2015-му в області відкрили перший реабілітаційний центр для воїнів АТО. Тут є лікувальні ванни та грязі, зал лікувальної фізкультури з сучасним обладнанням. До кожного – індивідуальний підхід. Курс реабілітації у центрі пройшли вже близько 70 бійців.

За рік відкрито 7 нових амбулаторій: 4 – у Кривому Розі, 2 – у Нікополі та одну в Павлограді. В усіх зробили ремонт, придбали обладнання. У планах на 2016-й – ще 14 таких медзакладів. Гроші виділяють місцеві бюджети та Світовий банк. Зараз в області 409 амбулаторій.

Від магнітно-резонансного томографу до генетичного аналізатору: у 2015-му лікарні області отримали рекордну кількість медобладнання Загалом 46 одиниць. На це з обласного бюджету виділили 129 млн. грн.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Юрий  (09.03.16 09:18): Вот так пошутили, про военную медицину , я не спорю, её возродили, а гражданская медицина, её уже почти нет , пусть эти умники , зайдут в любую районную больницу и там посмотрят. Відповісти | З цитатою
vXCVk  (06.03.16 23:04): Убийцы продолжают дело воров Відповісти | З цитатою
Дядя  (04.03.16 16:51): Оце такоє - лідер! Лікарів нема, ліків нема, вакцин для щеплень нема, замість лікарні - культова споруда, а саме лікування (бескоштовне згідно Конституції) більше нагадує розбійний напад. Що ж тоді відбувається в інших регіонах? Відповісти | З цитатою
...  (04.03.16 12:44): Может, лидер по разрушению медицины???
Мечникова - это да, они за время АТО сделали огромный прорыв, вырастили большое количество первоклассных специалистов, овладели новыми методиками. А остальное? В амбулаториях чем дальше, тем хуже... Старую систему сломали, а новая не работает.
Відповісти | З цитатою
36,9  (04.03.16 09:18): а у нас еще есть люди кроме АТОшников ,их тоже нужно лечить Відповісти | З цитатою
прохожий  (03.03.16 22:23): Где-то новую медицину нужно испытывать. На ком, как не на ...? Відповісти | З цитатою
Татьяна  (03.03.16 21:00): Эта цифра на несколько миллионов превышает бюджет предыдущего 2015 года.

«При формировании бюджета мы действительно обсуждали значительное увеличение финансирования здравоохранения и это финансирование прежде всего будет направлено на приобретение современного оборудования, медикаментов и, конечно, туда будут включены деньги на ремонты наших лечебных учреждений, — говорит Дитятковская. – Пока бюджет не утвержден, я вам конкретную цифру не назову (хотя ее знаю), скажу лишь, что увеличение финансирования медицины исчисляется не десятками тысяч, а миллионами. Я буду стоять горой за каждую копейку, предназначенную для здравоохранения».

Текст: Кристина Выхристенко
Gorod.dp.ua - городской сайт
Метки: медицина, врачи, больницы, финансирование
Відповісти | З цитатою
Татьяна  (03.03.16 20:58): В ближайшие 4 года хотят открыть 26 амбулаторий.

Вторичную медицину также будут развивать за счет городского бюджета и субвенций. Сейчас город финансирует содержание больниц и зарплату врачам, на остальное не хватает средств.

«Конечно, мы мечтаем вернуть вторичную медицинскую помощь в город, но для этого надо хорошо считать, «потянет» ли бюджет города финансирование вторичной медицинской помощи или нет, — признался заместитель городского головы по вопросам здравоохранения Алексей Григорук. — Сейчас город финансирует «вторичку» полностью – из бюджета страны в виде субвенций город доплачивает около 170 миллионов гривен. Потому что даже на социально защищенные статьи не хватает денег. Поэтому сейчас мы финансируем только зарплаты, энергоносители и по минимуму медикаменты и продукты питания. Развития ноль – пять лет уже нет развития вторичного уровня».

Финансирование медицины города увеличат. В проекте бюджета уже прописаны основные статьи расходов на здравоохранение. Эта цифра на
Відповісти | З цитатою
Татьяна  (03.03.16 20:55): 02.03.2016
Узких специалистов вернут в амбулатории

Узких специалистов вернут в амбулатории
«Пациент должен зайти в амбулаторию и выйти уже с диагнозом и назначенным лечением» — такова новая стратегия горздрава.
«Прошла реформа, которая разрушила медицину нашего города и усложнила жизнь и врачам, и больным. Естественно мы хотим вернуть медицину городу. И сегодня мы должны сделать так, чтобы пациент зашел в поликлинику, а вышел оттуда с диагнозом и получил правильное лечение, — уверяет глава постоянной депутатской комиссии по вопросам здравоохранения горсовета Евгения Дитятковская. — Мы хотим, чтобы все амбулатории стали полноценными поликлиниками. Полноценная амбулатория подразумевает, что должны быть собраны в одном месте все виды обследования пациентов».

Медики планируют восстанавливать то, что разрушали на протяжении последних пяти лет. Узкие специалисты и диагносты должны вернуться на первичный уровень. Также планируют увеличить количество амбулаторий. В ближайшие 4 года хо
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Поліція встановила осіб, причетних до катування та незаконного позбавлення волі ексвійськового у Дніпрі (18)

•  Дніпряни жаліються на проблеми з мобільним зв’язком та інтернетом: що радять фахівці (14)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (13)

•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (12)

•  У Дніпрі відкрили туалет-рекордсмен (12)

•  У Дніпрі посадовці комунального підприємства налагодили схему розкрадання бюджетних коштів на парковках (10)

•  Поліцейського, який брав участь у побитті ексвійськового у Дніпрі, звільнили – ЗМІ (8)

•  У Дніпрі на Марії Лисиченко зіткнулись Toyota Land Cruiser та тролейбус №20: рух ускладнено (7)

•  У Дніпрі на Сонячній Набережній почали демонтувати великий логотип на 10-поверхівці (6)

•  Заборгували майже 1 млн грн: де у Дніпрі наступного тижня відключатимуть воду (6)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварійних дитячих та тренажерних майданчиків планують відремонтувати у 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті