Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
02:24

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Козацький характер: спортсмени Дніпропетровщини вибороли вісім нагород на змаганнях з хортингу

Козацький характер: спортсмени Дніпропетровщини вибороли вісім нагород на змаганнях з хортингу
Вдосконалення особистості та відродження національних традицій. Усе це втілилося в такому виді спорту, як хортинг. Нове українське бойове мистецтво тільки-но набирає обертів в Україні. І Дніпропетровщина тут не пасе задніх. Наші спортсмени повернулися з Кубку України з хортингу. У їхньому доробку – вісім медалей різного ґатунку.

Про вдалий виступ земляків повідомили в департаменті фізичної культури і спорту, сім’ї та молоді Дніпропетровської ОДА.

У змаганнях взяли участь близько 200 спортсменів із 16 областей України. Десятеро з них представляли Дніпропетровщину. За результатами суперництва, у скарбничку дніпропетровці поклали золоті, срібні та бронзові медалі.

Перше місце у наполегливій боротьбі завоювала Владислава Гудзь (до 55 кг), друге посіли Ксенія Чапа (до 60 кг) та Дмитро Алексєєнко (+98 кг). Найбільше призерів опинилося на третій сходинці. Це Анастасія Купіра (до 60 кг), Спартак Богунц (до 55 кг), Дмитро Ткаченко (до 60 кг), Олександр Хорошилов (до 65 кг) та Владислав Тананика (до 70 кг).

Хлопці та дівчата результатом задоволені. Підкреслюють, що постійне вдосконалення бойової майстерності - звичний для них спосіб життя.

Саме фізична підготовка, виховання характеру та збереження надбань українських звичаїв лягли в основу бійцівського виду спорту, народженого в Україні. Коріння його слід шукати на славнозвісній Хортиці. Острові, що був оплотом козаччини, де вдосконалювалося бойове мистецтво січових лицарів. Звідси – й назва спорту.

На перший погляд хортинг подібний до змішаних єдиноборств. Проте у нього є свої особливості. Поєдинки складаються з двох раундів. У першому спортсменам не можна падати на підлогу, вони виступають у повній амуніції. У другому – екіпіровку знімають, а правила дозволяють падіння. Якщо ці два раунди не виявляють переможця, призначається третій, вирішальний. У цьому випадку битва триває доки один з учасників не здасться.

Хортингом на Дніпропетровщині займаються 40 спортсменів.


Gorod.dp.ua на Facebook.


Сергей  (16.12.15 21:03): 1. Неправильно указали имя спортсмена - Владислав не Тананика, а Тененика.
2. Медалей 9 - 8 в основном разделе "Поединок" и 1 серебряная в разделе "Нокдаун"
Відповісти | З цитатою
Хортиц  (16.12.15 20:11): Какое-то неправильное, не патриотичное название для столь древнего и славного украинского боевого искусства. Это что за англоязычное окончание -инг ? Назвали бы как-то более патриотично. Например, "хортування", "хортивныцтво", "хортобывство"... Відповісти | З цитатою
горняк  (15.12.15 18:03): ахахаххаа - Хортинг)))
Новый вид боевых искусств)))
Я помню как появлялся СПАС как новый вид единоборств, так смеялись всем клубом))
И кстати тоже говорили, что это все историческое)))
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
будинків ОСББ та ЖБК оновлені у Дніпрі у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті