Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
15:36

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпропетровську з початку року родини знайшли знайшли 35 дітей-сиріт

У Дніпропетровську з початку року родини знайшли знайшли 35 дітей-сиріт
У Дніпропетровську з початку року усиновлено три ВІЛ-інфіковані дитини. Про це під час прес-конференції повідомила начальник управління-служби у справах дітей Дніпропетровської міської ради Алла Литовченко.

За її словами, загалом за вказаний період нові родини знайшли 35 дітей-сиріт, із них 33 будуть виховуватись в українських сім'ях, 2 – в іноземних. «В основному усиновлювачі воліють взяти на виховання маленьких дітей. Із загальної кількості усиновлених цього року лише 2 дитини старше 6 років. Люди, які вирішили усиновити дитину повинні розуміти, що підлітки можливо навіть більше малюків хочуть потрапити до сім'ї, їм у дорослому житті вкрай необхідна любов та підтримка рідної людини», - зазначила Алла Литовченко.

За словами начальника управління-служби у справах дітей, з початку року у місті створено 5 прийомних сімей та 1 дитячий будинок сімейного типу, у яких виховується 6 дітей, 12 дітей влаштовано у вже існуючі сім'ї. На сьогодні у базі даних усиновлювачів знаходятьcя 8 осіб, які хочуть взяти дитину у родину.

Працівники управління-служби працюють і з дітьми, які опинились у складних життєвих обставинах. «Ми намагаємося зберегти родину, тому багато уваги приділяємо профілактиці соціального сирітства. На сьогодні за статистикою лише близько 30 % дітей залишаються сиротами через смерть батьків, інших просто доводиться забирати з родини. Проте, я наголошую, що так ми діємо лише у крайніх випадках, оскільки будь-якій дитині краще виховуватись у рідній сім'ї», - додала Алла Литовченко.

Цього року на облік взято 221 дитину, що опинилась у складних життєвих обставинах. Працівники служби у справах дітей відвідують такі родини з дітьми та обстежують умови їх проживання і контролюють батьків щодо виконання батьківських обов'язків. Якщо ж родину не можна врятувати, працівники управління-служби направляють до суду заяви, щоб позбавити батьків їх прав. У цьому році подано 113 таких заяв, але у той же час одного батька поновлено у його батьківських правах.

На сьогодні у Дніпропетровську на обліку перебувають 1 тисяча 761 дитина-сирота та дитина, позбавлена батьківського піклування, 89 % із них виховуються під опікою в сім’ях громадян, в прийомних сім’ях та в дитячих будинках сімейного типу. У місті функціонує 80 прийомних сімей та 12 дитячих будинків сімейного типу.

День усиновлення відзначається щорічно 30 вересня з 2008 року.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років проіснувала газета "Днепр вечерний" у паперовому форматі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті