Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
21:11

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дмитро Колєсніков провів засідання з новим складом Громадської ради при облдержадміністрації

|«« «« »» »»|

Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колєсніков провів засідання з новим складом Громадської ради при облдержадміністрації, яке присвячене Всесвітньому Дню соціальної справедливості.
Губернатор обговорив з Громадською радою проекти, над якими буде вестися спільна робота, та зосередив увагу на тому, що залучати до їх обговорення потрібно не лише тих, хто обраний до ради. «Для ефективної роботи з громадськістю необхідно залучати до взаємодії й ті громадські організації, представники яких не ввійшли до складу Громадської ради», - зазначив губернатор. Він наголосив, що роль гродмаськості має особливе значення й у будуванні соціальної справедливості.

20 лютого в Україні вдруге відзначали День соціальної справедливості, який засновано Указом Президента України від 4 листопада 2011 року. Минулого року Президент України Віктор Янукович висунув масштабні соціальні ініціативи, які стали новою соціальною політикою в Україні. Зміст соціальних ініціатив – адресність і посилення соціального захисту саме для тих, хто цього потребує.

«Соціальна справедливість – це рівні можливості для будь-якої людини реалізувати себе в суспільстві. Це значить отримати якісну освіту, мати роботу і можливість забезпечувати свою сім'ю. Це доступна і якісна медична допомога та інші соціальні гарантії. Державна політика Президента України Віктора Федоровича Януковича в першу чергу спрямована на забезпечення високих стандартів життя людей», - сказав Дмитро Колєсніков.

Губернатор зазначив, що особлива увага в питанні забезпечення соціальної справедливості відводиться підвищенню рівня залучення громадськості до спільної реалізації соціально значимих проектів.

Наприкінці січня цього року відбулися вибори нового складу громадської ради, участь у яких взяли представники 113 громадських організацій. 25 з них увійшли до нового складу. Очолив громадську раду Олексій Лазько, який є головою Дніпропетровської обласної організації Міжнародної громадської організації «Інститут Україніки». Інститути громадянського суспільства охоплюють різні сфери життєдіяльності регіону. Громадські ради також працюють при 22 райдержадміністраціях та 10 виконавчих комітетах міських рад області.

«Практика взаємодії влади та громадської ради за останні два роки заклала міцний фундамент наших взаємин. Громадська рада - це надійний партнер і порадник обласної влади», - зазначив Дмитро Колєсніков.

Під час засідання губернатор із представниками Громадської ради окреслили плани роботи на 2013 рік. Розмова вийшла жвава, конструктивна. За підсумками цієї зустрічі відразу низку ініціатив було узято до роботи.

«Діяльність громадської ради протягом наступних двох років буде спрямована на посилення взаємодії влади і громадськості, а також на подальший розвиток громадянського суспільства в нашому регіоні і в Україні в цілому. Ми вважаємо, що влада та громадськість мають працювати разом. Необхідно разом обговорювати проекти нововведень, знаходити спільне рішення, формувати пропозиції і, спільно працювати над їх втіленнями в життя, - зазначив Олексій Лазько.

Дмитро Колєсніков зазначив, що для ефективної роботи з громадськістю необхідно залучати до взаємодії й ті громадські організації, представники яких не ввійшли до складу Громадської ради .

Голова облдержадміністрації наголосив, що діалог влади та громадськості на Дніпропетровщині налагоджений у всіх сферах життєдіяльності області. Обласна влада активно співпрацює з профспілками, молодіжними та громадськими організаціями, заохочує до обговорення та висунення власних ініціатив громадськість регіону.

За два роки своєї роботи члени попереднього складу Громадської ради провели в області цілу низку консультацій, засідань, прес-конференцій. Заходи були присвячені обговоренню пенсійної, земельної, податкової реформ, реалізації Комплексної стратегії розвитку Дніпропетровської області тощо. Також для жителів області Громадська Рада проводила консультації з питань модернізації системи охорони здоров'я області, енергозбереження, захисту природного навколишнього середовища, розвитку дорожньої і транспортної інфраструктури.

Для забезпечення постійного діалогу з громадськістю, налагодження зворотного зв'язку між владою та суспільством у всіх питаннях, що стосуються модернізації охорони здоров'я на Дніпропетровщині у квітні 2012 року створено Громадська платформа з питань медичної реформи .

Активісти громадської платформи спілкуються з пацієнтами та медиками, збирають їх рекомендації щодо підвищення якості медобслуговування та виносять усі пропозиції та зауваження на експертну оцінку, після якої ідеї громадськості втілюються у життя.

Одним із головних досягнень роботи Громадської платформи з питань медичної реформи в 2012 році стало створення в області Громадських рад при Центрах первинної медико-санітарної допомоги. До їх складу входять представники медичної спільноти, члени громадських організацій, працівники державних та приватних установ, студенти та інші. Ці люди здійснюють контроль за виконанням усіх рекомендацій, що були зібрані членами Громадської платформи з питань медичної реформи.

«Громадські ради при лікарнях - це перші в Україні подібні об'єднання незалежних сторін щодо оцінки якості медичного обслуговування. Вони вже є у Дніпропетровську, Дніпродзержинську, Павлограді, Марганці та Новомосковську. Незабаром громадські ради будуть створені при кожному Центрі первинної медико-санітарної допомоги Дніпропетровщини», - сказала голова Громадської платформи з питань медичної реформи Світлана Харківська.

Під час засідання Громадської ради обговорили питання залучення представників громадськості до підготовки Євробаскету-2015 . Губернатор Дмитро Колєсніков поставив завдання оргкомітету з підготовки до чемпіонату посилити співпрацю з Радою та винести на наступне засідання оргкомітету питання про обговорення громадських ініціатив щодо підготовки та проведення Євробаскету-2015 на Дніпропетровщині.

Важливим вектором розвитку Дніпропетровщини є вибудовування ефективної взаємодії роботодавців, профспілок та влади . Така модель взаємодії у області була створена у 2011 році. Тоді між облдержадміністрацією, об'єднанням роботодавців області та профспілками була підписана Регіональна угода, яка визначила хід розвитку не тільки трудових відносин на підприємствах області, але й стрімкі темпи зростання економіки регіону, розвитку бізнесу. Як зауважив губернатор Дмитро Колєсніков, це дозволило створити трибічні стосунки, де обласна влада виступає посередником в діалозі між бізнесом та профспілками.

Обласна влада приділяє особливу увагу взаємодії із молоддю. З цією метою при облдержадміністрації була створена Молодіжна рада . Це дорадчий орган, який акумулює та виносить на обговорення актуальні для молоді соціальні питання та вносити їх до програми розвитку регіону. Для практичного втілення новаторських ідей та ініціативи молоді на Дніпропетровщині створена обласна молодіжна адміністрація та відкритий Дніпропетровський обласний молодіжний центр .

Під час свого виступу директор Молодіжного центру Максим Лещенко зазначив, що молоді Дніпропетровщини надається особлива увага та підтримка обласної влади, що допомагає їм розкрити свій потенціал та зробити свій внесок в розвиток регіону.

«Розвиток молодіжного руху, залучення молоді до вирішення питань молодіжної політики – це потужний інструмент розвитку молодіжного потенціалу регіону. Молодь – це потужний генератор нових ідей та оригінальних проектів, які необхідно підтримувати та залучати до розвитку регіону. Конструктивний діалог влади та молоді дозволяє направити потужний потенціал на вирішення низки питань як молодіжної політики, так і розбудови Дніпропетровщини в цілому», - наголосив Дмитро Колєсніков.

Губернатор наголосив, що молодіжна рада повинна залучати молодь до участі у регіональних програмах з працевлаштування студентів «ВНЗ – перше робоче місце».

Перший заступник голови обласної ради Анатолій Адамський зазначив, що на Громадській раді лежить велика відповідальність, бо саме цей орган покликаний виражати громадську думку та виголошувати суспільні ініціативи перед органами влади.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Н-й  (21.02.13 21:33): "Это сироты!"(И.Ильф,Е.Петров) Відповісти | З цитатою
Федя  (21.02.13 20:02): Сколько бабла в трубу улетает... Відповісти | З цитатою
Вера  (21.02.13 14:28): НЕ ДЛЯ СЕБЕ. Відповісти | З цитатою
Вера  (21.02.13 14:26): Перед виборами до міської ради чула про Громадські організації:

"Наш дім" з Циркіним (фінансував Єрмолаєв) та "Громадська сила" Загіда Краснова, яких вистачило лише на декілька місяців до виборів, а тепер їх діяльність закінчилась і їх не чути.

Знаю "Громадську дію", що об'єднує голів будинкових комітетів, які переймаються проблемами своїх будинків і інколи об'єднуються для вирішення загальних проблем міста.

Останнім часом чую про "ЗОВ". Малочисельна оганізація але хлопці роблять справу в яку вірять і роблять не погано. Чула про захистників тварин.

Про інші Громадські оганізації не чула і тим більше, нічого не знаю. Що КОРИСНОГО вони зробили для себе, а для міста та його мешканців? Буду рада дізнатись.
Відповісти | З цитатою
Вера  (21.02.13 14:02): Проведення Евробаскета-2015 на Днепропетровщине є для Громади міста найважливішим?

Саме цією проблемою переймаються пересічні мешканці міста, а громадська рада при ОДА вкладає в вуха влади побажання і стурбованність наоду з даного питання? Дуже правдоподібно.
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
років з дня першої місцевої телевізійної передачі в Дніпрі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті