Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
08:56

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Божевільна весна: у Дніпрі вже з’явилися чималі плоди абрикосів

Божевільна весна: у Дніпрі вже з’явилися чималі плоди абрикосів

Неймовірно тепла погода прискорила звичний розвиток рослин. В останніх числах квітня в садах дніпрян уже з’явилися плоди абрикосів. Чи можна сподіватися на гарний урожай фруктів?

Уже в березні в Дніпрі встановилася тропічна спека. Далі настало деяке похолодання, що завершилося дощем. Процеси вегетації в рослин стартували набагато раніше.

– Фенологічний розвиток цього року йде з випередженням на 2-3 тижні, – зазначає Анатолій Кабар, директор Ботанічного саду ДНУ, кандидат біологічних наук. – У січні-лютому зими вже не було. Рослини знаходились «на старті». Потім настав відносно прохолодний березень, а потім із Сахари прийшов теплий фронт і наприкінці місяця пройшла злива. Коріння набралося води і вегетація почалася. У квітні вже розквітнув мигдаль, а бухарський мигдаль почав квітувати ще раніше – 27 березня. Процеси, які раніше проходили за півтора місяця, цього року завершилися за місяць. У мене в ботсаду вже закінчує квітувати суниця.

Тому експерт вважає, що в появі плодів абрикосів нічого дивного в цій ситуації немає. Але яким буде врожай 2024 року?

– Усе залежить від моніліозу, – зазначає Анатолій Кабар. – Якщо дерева були оброблені фунгіцидами та інсектицидами, з абрикосами буде все нормально. Якщо обробку не проводили, то велика ймовірність, що плодова гниль знищить урожай. Це стосується й інших кісточкових культур.






Gorod.dp.ua на Facebook.


1111  (02.05.24 19:07): Что курит автор? Где он увидел созревающие абрикосы? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті