Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 17 мая 2024
08:06

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В историческом музее Днепра открыли новую выставку и презентовали книгу в честь Поля

|«« «« »» »»|

Новая выставка посвящена 80-летию со дня рождения известной историка, краеведа Анны Швыдько (1944-2022).

Вся сознательная жизнь Анны Кирилловны Швыдько была посвящена изучению истории нашего города и края. Два года назад ее не стало…

Ее памяти посвящена новая выставка, о которой в Днепропетровском историческом музее имени Яворницкого рассказали:

«Чергова книжкова виставка відкрита в науковій бібліотеці історичного музею: «Ганна Швидько: Берегиня пам'яті Козацького краю». Вона присвячена 80-річчю від дня народження видатної української історикині, доктора історичних наук, професора, заслуженого діяча науки і техніки України, подвижника краєзнавчого руху Придніпров'я Ганни Кирилівни Швидько (1944-2022).

Ганна Кирилівна Швидько народилася 1 травня 1944 року в селі Бажани Петропавлівського району Дніпропетровської області. Її життя є прикладом професіоналізму та наполегливості в освоєнні вибраної фахової сфери. Закінчила історичний факультет Дніпропетровського державного університету в 1971 р. (нині ДНУ імені Олеся Гончара).

На книжковій виставці представлені видання із книжкового зібрання Дніпропетровського національного історичного музею імені Д.І. Яворницького. Це, передусім, основні монографії Г.К. Швидько, археографічні видання, зокрема, А.О. Скальковського та Феодосія Макаревського. Представлені також її підручники та навчальні посібники, збірники наукових праць та тез конференцій зі статтями вченої, а також редаговані особисто нею. Окремо необхідно виділити бібліографічний покажчик праць Г.К. Швидько.

Виставка працює до кінця травня 2024 року в приміщенні Наукової бібліотеки ДНІМ імені Д.І. Яворницького, за адресою: м. Дніпро, проспект Дмитра Яворницького, 18, 1 поверх».

А еще в историческом музее прошла презентация новой книги, посвященной малоизвестным страницам жизни Александра Поля:

«Пройшла презентація книги, присвяченої Олександру Полю та його гімназичним рокам у Полтаві, за авторством Валентина Сакуна.

Щиро вдячні автору за наклад книжок, який вже значною мірою розійшовся між краєзнавцями області, вдячні видавцю за якісну роботу.

І особлива вдячність колегам з Полтавського літературно-меморіального музею І. Котляревського за чудове привітання нашого музею з ювілеєм у вигляді спільного заходу!».

Фото – исторический музей.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн финансовой помощи для полиции Горсовет выделил в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте