Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
ср, 01 мая 2024
00:24

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Памятники Днепра пополнились монументальным объектом

Памятники Днепра пополнились монументальным объектом

В список памятников города в категории «архитектура» внесен Городской Дворец детей и юношества, расположенный на Набережной Победы, 5.

Сегодня, 18 апреля, отмечается День охраны памятников истории и культуры Украины.

Накануне этой даты Управление по вопросам охраны памятников горсовета Днепра порадовало информацией о включении в список памятников города еще одного объекта и рассказало о его истории:

«В 1970-і рр. на Набережній ім. Леніна в районі Інституту фізкультури (сучасна Набережна Перемоги, 5) було виділено територію для міського комплексу позашкільних закладів.

В 1976 р. було розроблено технічний проєкт «Палацу піонерів та школярів» ДПІ «Дніпроцивільпроєкт» (арх. Амосов Є.В., Гарсія О.В.), який на Республіканському огляді - конкурсі отримав другу премію за кращий проєкт 1977 року. За генпланом визначену територію було перетворено на острів та поділено на 9 функціональних зон. Палац розташовувався в південній частині ділянки на березі річки. На початку 1980-х рр. було розроблено робочий проєкт зі значними змінами. щодо генплану. Територію комплексу та кількість споруд було значно зменшено.

Будівництво велось в 1985-1990 рр. трестом «Дніпроміськбуд». Було зведено «Палац піонерів та школярів» та «Інженерно-технічний блок», виконано благоустрій всієї території з влаштуванням: алеї піонерської слави, площі урочистих зібрань, кострового майданчику, внутрішнього двору для ігор, басейн і інше. Блоки станції юних техніків, натуралістів, краєзнавців та обвідний канал, які показані на генплані пунктиром так і залишились в проєкті.

В 1991 р. авторський колектив (архітектори Амосов Є.В. (керівник), Солодовник Т.Ю., конструктори Бобровник А.Ю., Бобровник Л.І., Дрік Б.Д.) «за архітектуру Палацу піонерів і школярів в Дніпропетровську» отримав Державну премію України в галузі архітектури.

В 1990-і роки змінив назву на «Міський палац дітей та юнацтва». За час експлуатації будівлі проводились лише поточні ремонти: заміна покрівлі, ремонт та фарбування окремих ділянок та елементів, перепланування приміщень.

В 2013 р. частину території (алею піонерської слави з пілонами та частину майдану урочистих зібрань) було відділено під будівництво баскетбольної арени.

В 2014 р. будівництво арени було зупинено (нині це закинутий будівельний майданчик).

В 2023 р. після російського ракетного удару Об’єкт було частково пошкоджено: вибито шибки в деяких вікнах, утворились тріщини по штукатурці».

Фото - Управление по вопросам охраны памятников горсовета Днепра.








Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (16)

•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (16)

•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (12)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (11)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (6)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (4)

•  У Дніпрі на Січеславській Набережній Hyundai врізався у Lexus (4)

•  На вулиці Калиновоій комунальники не змогли провести ремонт водопроводу через припарковані автівки: мешканці будинку залишилися без води (3)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
новых региональных полигонов бытовых отходов будут построены в регионе к 2027 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте