Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 29 апреля 2024
23:19

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепре подожгли мечеть

В Днепре подожгли мечеть

Вопиющий случай вандализма случился в нашем городе, который позиционирует себя как мультикультурный и толерантный ко всем религиям и верованиям.

В ночь с 13 на 14 апреля произошел поджег мечети, которая расположена в Днепре по улице Криворожской, 60-а. Это учреждение входит в Духовное управление мусульман Украины.

Камеры наблюдения зафиксировали человека в маске. Ведутся поиски злоумышленника.

Подробней о произошедшем рассказал днепровский журналист Андрей Цурканов:

«Найбільше обурює той факт, що ця провокаційна подія сталася під час повномасштабного російського воєнного вторгнення, коли усі громадяни, незалежно від релігійної приналежності та національності, об’єднуються у єдиний кулак для протистояння рашистам… Багато мусульман добровільно стали воїнами лав ЗСУ, а дехто з них віддав своє життя, захищаючи Україну.

…Як розповідає парафіянин цієї мечеті Тарлан (на фото):

«Сьогодні вночі, приблизно, за п’ятнадцять хвилин до четвертої, невідомий намагався спалити молитовне приміщення місцевої релігійної громади мусульман. Камери спостереження (записи з них уже передані до поліції) засікли чоловіка в масці, який з початку пройшовся біля забору будівлі… Приблизно хвилин через вісім він повернувся та переліз через паркан. Палій обійшов будівлю та коли опинився зі сторони двору, дістав п’ятилітрову каністру з якоюсь легкозаймистою рідиною. Зловмисник облив частину будівлі запальною сумішшю та підпалив. Після спалаху він кілька хвилин стояв та спостерігав за полум’ям, а потім зник.

Цей акт вандалізму не піддається поясненню. Адже наша мечеть – це мирний заклад, в якому завжди багатолюдно: тут перебувають чоловіки, жінки, діти та люди похилого віку. Буквально пару днів тому ми відзначали велике свято Ураза байрам, проводили в мечеті та на території біля неї різноманітні благодійні та гуманітарні заходи…

Окремо скажу, що кілька місяців тому на парковці біля мечеті було спалено автомобіль голови нашої релігійної громади Нізамі Мерзабекова. Тоді камери відеоспостереження також зареєстрували «тінь», яка віддалялася від автомобіля.

Звісно, що того разу й сьогодні ми викликали МНС та поліцію, які зареєстрували ці підпали… Після сьогоднішнього випадку ми очікуємо на реакцію громадськості та результати розслідування від поліції, бо зараз ми, прихожани мечеті, почуваємося в небезпеці».

Фото Андрея Цурканова.








Gorod.dp.ua на Facebook.


Ліна  (15.04.24 13:24): казали що мусульмани терористи, а воно навпаки, нажаль. Ответить | С цитатой
***  (15.04.24 11:46): Аби наше місто було мультикультурне та толерантне до всіх релігій та вірувань, тобі б мечеть не підпалили. Якось все це нагадує Німеччину за часи правління Гітлера. Ответить | С цитатой
Карательная стоматология  (15.04.24 09:26): А когда из синагоги кольца кальмара украли и сожрали, пресса шум не поднимала!!! Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
лет просуществовала газета Днепр вечерний в бумажном формате

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте