Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 27 апреля 2024
13:42

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Новини архітектурно-містобудівної ради Дніпра: Що збудують на місці кінотеатру «Січ»

|«« «« »» »»|

На черговій містобудівній раді Дніпра розглянули кілька питань, центральним із яких стало будівництво нового торговельно-розважального комплексу на місці «Січі» та благоустрій території у цьому районі.

Міський сайт вже повідомляв про те, що розпочато підготовчі роботи з демонтажу відомого кінотеатру на житловому масиві Тополь-3. Сьогодні на містобудівній раді було детально розглянуто проект об'єкта на місці «Січі», яка буде повністю демонтована.

Красу обіцяють невимовну

Архітектор Михайло Аліпов представив проект будівництва Багатофункціонального торговельно-розважального комплексу на вул. Панікахи, 59 (замовник - ТОВ "Вайтран").

Проект включав не тільки сам комплекс, а й створення нового пішохідного бульвару всередині цього кварталу.

– Кінотеатр «Січ» підлягає повному зносу, – не став приховувати Михайло Аліпов. – Новий комплекс буде більшим за нього – на 10 метрів завширшки і на стільки ж завдовжки. Комплекс плануємо 2-поверховим із ще одним, підвальним поверхом, в якому розмістяться паркінг на 120 машин та капітальне укриття. На першому поверсі плануємо об'єкти торгівлі, на другому – зону фудкортів та розваг. Перед комплексом буде відкритий простір тераси.

Загальна площа комплексу – 13266 квадратних метрів, з яких під торгівлю буде відведено 3326, під дитячий ігровий центр – 1207, під фудкорти (на 100 відвідувачів) – 2175 квадратних метрів.

Принципових заперечень проект комплексу не викликав.

З набагато більшим інтересом архітектори поставилися до ідеї створення нового пішохідного бульвару. За задумом Аліпова, він має пройти від вулиці Панікахи між торговим комплексом і клубом «Тайм-Аут», що проектується, дійти до храму, повернути у бік «Епіцентру» і знову вийти на Панікахи.

Для створення нового бульвару архітектор планує знести низку МАФів, розширити прохід між «Тайм-Аутом» та запланованим комплексом. Повністю перебудувати існуючу пішохідну зону, наситивши її об'єктами благоустрою, озелененням, ігровими зонами для дітей та дорослих. Вирішити питання розміщення незаконних гаражів та стихійної торгівлі у цьому районі, при цьому реконструювавши овочевий ринок.

Архітектор Ігор Саєнко звернув увагу на важливе технологічне питання: у зоні запланованого бульвару проходить зовнішня магістральна теплотраса.

– При реалізації цього проекту комунальні служби готові опустити теплотрасу у ґрунт, – запевнив Михайло Аліпов. – Загалом ми з осені минулого року ведемо дуже активні переговори щодо благоустрою – і з міською владою, і з власниками інших об'єктів. Вже є певні домовленості. Ми створили «дорожню карту» дій, яка за оптимальної ситуації може бути реалізована у 2024-25 роках.

На тому поки й вирішили…

«Недуга, перетворена на подвиг»

Несподівано довге та напружене обговорення викликав ще один проект Михайла Аліпова – набагато меншого масштабу порівняно з попереднім проектом.

На замовлення ТОВ «ДніпроТрейд-Сфера» він розробив проект будівництва комплексів магазинів та благоустрою при них Донецьким шосе, 105, 121.

Нині на цій території – піщані кучугури та супермаркет відомої мережі. Праворуч і ліворуч від площі перед супермаркетом планують збудувати два комплекси одноповерхових торгових об'єктів. Власне кажучи, будівництво комплексу Донецьким шосе, 121 вже йде.

У магазинах загальною площею 937 квадратних метрів працюватиме 44 співробітники, поряд буде паркування на 20 місць.

А перед цими магазинами планується небачена раніше зона благоустрою.

- Недуга, перетворена на подвиг, - так охарактеризував цей проект Михайло Аліпов. – У Дніпрі та інших містах України місце колишніх МАФів займають симпатичні одноповерхові торгові об'єкти. Два такі об'єкти ми і пропонуємо Донецьким шосе. А поряд з ними буде впорядкована зона з пішохідною доріжкою, продовженою велодоріжкою, паркуванням, озелененням, дитячими та ігровими майданчиками. Плануємо і напівпідземне укриття на 170 осіб.

Незважаючи на зовнішню привабливість проекту, до нього у архітекторів знайшлося чимало зауважень.

– Комплексний підхід до вирішення питання радує, але хочеться бачити розширену тротуарну частину, – зазначили Ігор Саєнко та Ігор Соколов.

- Вийшла якась недовулиця, недопростір, - вважає Сергій Філімонов. – Хочеться бачити тут більш активне озеленення та насичене культурне життя.

Успішна робота над зауваженнями

Минулого року на містобудівну раду вже виносився проект будівництва багатоквартирних будинків з паркінгом та вбудованими приміщеннями комерційного призначення по пр. Миру, 29 (замовник – ТОВ «Олімпійський-Дніпро», архітектор – Олександр Рябокінь).

Тоді до нього було висловлено низку зауважень. Проект було перероблено, зауваження враховано. І ось що побачили архітектори зараз.

На ділянці 0,5 гектара на житловому масиві Лівобережний, 3 планують побудувати два 9-поверхові житлові будинки, розраховані на 181 однокімнатну квартиру. У комплексі також будуть офіси та торгові площі на 492 квадратних метрах. Для потреб мешканців та офісних працівників буде 112 місць у підземному паркінгу.

– Перший поверх будівель заглиблений усередину на три метри, що дозволяє виконати перед ним терасну частину з озелененням та благоустроєм, – розповів автор проекту. – На першому поверсі будуть офіси та торгові площі. Втоплені вглиб і два верхні поверхи будівлі, що надає їм нового сучасного акценту та відрізняє від сусідньої забудови.

Цього разу жодних претензій до проекту не було висловлено.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (14)

•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (12)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (11)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (10)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (9)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вулиці Гаванській зіткнулися ЗАЗ та ВАЗ: троє постраждалих (6)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
детские и спортивные площадки отремонтируют в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте