Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
21:13

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Як долати психологічне вигоряння. У Дніпрі для містян проводять спеціальні тренінги

|«« «« »» »»|

Пан Олексій разом з дружиною виховують двох прийомних синів. Сьогодні він один із слухачів психологічного тренінгу «Емоційне вигорання під час війни: причини виникнення та шляхи подолання». Каже, що такі заняття корисні та навіть необхідні, адже з емоційним вигоранням стикається кожен.

«Такі заходи мені здаються корисними. Сьогодні порушували цікаві теми. Уже втретє або вчетверте відвідую такі тренінги. Я з дружиною виховую двох прийомних синів і відповідно до закону маю відвідувати психологічні тренінги. І взагалі тема психологічного вигорання актуальна завжди, особливо зараз, у період війни», – каже пан Олексій, слухач тренінгу.

Якщо ви також потребуєте психологічної допомоги, звертайтесь за «Телефоном довіри» (консультації можливі анонімно): (056) 767 18 41, (067) 200 80 35.

Тренінг відбувся у відділі Дніпровського міського центру соціальних служб у Чечелівському районі. Подібні психологічні заняття в закладі проходять регулярно.

«За останні роки психологічна підтримка є дуже затребуваною як для дніпрян, так і для ВПО. Наш заклад має у штаті психологів, які підтримують людей. Це як індивідуальна, так і групова допомога. До нас звертаються з найрізноманітнішими питаннями, наприклад, для дітей ми проводимо заняття з елементами арттерапії. Психологічні тренінги ми проводимо регулярно. Торік було 110 таких заходів. Провели і 1400 індивідуальних психологічних консультацій», – розповідає директорка Дніпровського міського центру соціальних служб Анастасія Тищенко.

«Сьогоднішній тренінг присвячено темі психологічного вигоряння. Ця проблема є дуже поширеною серед усіх верств населення. Ми запросили родини, які перебувають у складних життєвих обставинах, опікунські та прийомні родини. Психологічне вигорання можна порівняти зі згорянням заживо. Тобто людина протягом довгого часу перебуває в напрузі, апатії, депресії. Це важкий емоційний стан, з якого важко самостійно вийти. Наше завдання – дати інформацію, як розпізнати в себе емоційне вигорання та як його подолати», – розповіла Катерина Ікол, начальниця відділу соціально-психологічної роботи та підтримки сімей Дніпровського міського центру соціальних служб.

На тренінг завітала і чергова по місту Ганна Довготько. Заразом під час візиту вона перевірила і роботу закладу.

«Ми перевірили роботу одного з відділів Дніпровського міського центру соціальних служб. Тут фахівці працюють з особами, які перебувають у складних життєвих обставинах. Надають соціальний супровід, консультування та психологічну допомогу, яка є одним із найважливіших напрямів роботи, адже послуга дуже популярна. На сьогоднішній тренінг теж прийшло багато людей», – підкреслила Ганна Довготько, заступниця директора департаменту соціальної політики ДМР.

Наступна точка перевірки – пункт незламності по вул. Тополиній, 33. Він працює на базі закладу соціального захисту «Центр соціальної підтримки дітей та сімей «Довіра».

«Наш пункт розрахований на 30 людей. Він облаштований всім необхідним та готовий до прийому дніпрян. Є запаси питної, технічної води, обігрівач, електрочайники, 2 зарядні станції, павербанки, ліхтарики. Є 1 потужний генератор і ще 4 меншої потужності. Працюють 3 медичні сестри, які у разі потреби зможуть надати допомогу. Також є піч, запас дров, якщо не працюватимуть електроприлади», – розповіла Наталія Мороз, завідувачка по господарству Центру соціальної підтримки дітей та сімей «Довіра».

Нагадаємо, на базі закладів соціального захисту працюють пункти незламності за такими адресами:

- Відділення щодо надання послуг бездомним особам та особам з низьким рівнем доходів, вул. Лоцманська, 22-А;

- Центр соціальної підтримки дітей та сімей «Довіра», вул. Тополина, 33;

- Центр соціальної підтримки дітей та сімей «Обійми», вул. Яскрава, 41;

- Центр соціальної підтримки дітей та сімей «Барвінок», вул. Янтарна, 45;

- Дніпровський міський терцентр у Шевченківському районі, вул. Панікахи, 95;

- Дніпровський міський терцентр в Індустріальному районі, вул. Осіння, 11-Б.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті