Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 28 апреля 2024
00:47

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепровском колледже культуры презентовали «Сияние Воркуты»

В Днепровском колледже культуры презентовали «Сияние Воркуты»

Новую книгу о жестокости Воркутлага на встрече со студентами представил выпускник этого колледжа, преподаватель Дмитрий Синица.

Это – не первая книга этого многогранного человека.

Наибольшей популярностью среди студентов пользуется более ранняя книга Дмитрия Синицы – «Гаврик». Эта книга выросла из рассказов преподавателя Дмитрия Синицы о необычных случаях в своих туристических и жизненных путешествиях.

На творческой встрече студентов с писателем и преподавателем было поднято много важных и интересных тем, о чем подробней рассказали в Днепровском колледже культуры:

«Щоб зацікавити учнів-підлітків своїми предметами, Дмитро Синиця починав уроки з розповідей про пригоди їхнього ровесника на прізвисько Гаврик. Це були історії з реального життя, свідком яких був пан Дмитро у своїх туристичних та життєвих мандрах. Із часом учитель ставив умову: розповідатиме про пригоди, тільки якщо у класі не буде незадовільних оцінок. І це спрацьовувало. Згодом свої оповідки Дмитро Синиця зібрав у книжку.

"Гаврик" найбільше привернув увагу наших студенток і студентів, які під час Національного тижня читання відвідали творчу зустріч із письменником, до слова, випускником цього відділення.

Також пан Дмитро презентував свою нову книжку "Сяйво Воркути", видану цього року за підтримки Українського інституту книги. У ній описані події у воркутинському таборі-каторзі примусового ув’язнення (Воркутлаг) з 29 грудня 1952 року до 6 березня 1953 року. Автор книги народився у сталінському таборі, у родині ув’язнених воїнів УПА Дмитра Даниловича та Марії Кіндратівни, і свою документальну повість він присвятив батькам.

"Іноді доволі складно зазирнути у минуле, наповнене біллю і жахіттям сталінських таборів, куди потрапили батьки автора за свою незламну позицію бути українцями. Дмитро Синиця – живий свідок того, через що довелося пройти мільйонам українців, щоб бути незалежними й вільними від червоного терору. Події минулого сьогодні – це нагадування про те, куди нам не можна повертатися! І це головна думка, яка звучала на зустрічі. Приємно було бачити живу зацікавленість студентства і діалог з автором. Книгу відразу взяли почитати, а розмова із паном Дмитром тривала довго", – розповіла Катерина Мазур, провідна бібліотекарка DAC».

Фото – Днепровский колледж культуры.





Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (15)

•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (12)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (12)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (10)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (9)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вже збудований водогон Хортиця - Марганець хочуть витратити ще 2 мільярди гривень (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн горожанам на восстановление жилья, пострадавшего от ракетных обстрелов, выплатил Днепр в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте