Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 27 апреля 2024
10:41

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Доме искусств провели яркий праздник волонтеров и покажут, о чем мечтают дети

|«« «« »» »»|

Вчера в честь Международного дня волонтера в Днепровском Доме искусств состоялся яркий и душевный праздник.

Это мероприятие анонсировал Городской сайт. И приятно отметить, что в этот день Дом искусств был переполнен!

О том, как проходил праздник, Городскому сайту любезно рассказала арт-директор Дома искусств Валентина Слобода:

«Десятки людей, раніше незнайомих між собою, зібрав Дніпровський Будинок мистецтв. Незнайомих особисто, але близьких по духу, об»єднаних однією метою: допомагати усім нужденним: і військовим і цивільним. На зустріч були запрошені НЕБАЙДУЖІ ГРОМАДЯНИ, яких називають ВОЛОНТЕРАМИ. Плетіння маскувальних сіток, збір грошей на потреби ЗСУ, закупівля військової амуніції та автівок, пошиття маскувальних костюмів, подушок «кісточка», шапок, «кікімор» і балаклав, допомога пораненим і вимушеним переселенцям — це неповний перелік того, що роблять наші волонтери. Це віддзеркалення і втілення нашого українського національного духу.

Ми влаштували концерт-привітання з нагоди Міжнародного дня волонтера. Слова подяки прозвучали на адресу волонтерських груп «Тримаємось разом», «ПавуЧари з Дніпра», «Павучки» Дніпра», Волонтерського хабу з плетіння сіток на базі громадської організації "Новий Акрополь", благодійних фондів «Об'єднані Україною», «ВІДНОВЛЕННЯ УКРАЇНИ», «Сприяння 25-тій окремій повітрянодесантній Січеславській бригаді», громадській організації «Джерело підтримки», спілки жінок Дніпра, колективу "Пиріжковий батальйон", волонтерів організації «Мамин пиріжок». Не забули згадати і волонтерську роботу курсантів Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, учні, вчителів та батьків школи №128, родини Трубіциних, дніпровських художників та майстрів об»єднання майстрів Будинку мистецтв. Перелік волонтерських груп і окремих організацій можна продовжувати і продовжувати. Ви робите добрі благодійні справи, які надто дорого вартують, без нагород і піару. Велика усім, дорогі волонтери, наша дяка!

У концерті для волонтерів виступили оперні співаки Сергій ГАВРИЛОВ (який з початком повномасштабної війни вимушений був поміняти театральну сцену на фронтовий бліндаж) та Володимир МАШЛЮК, волонтерка Тетяна Далецька, автори пісень Ольга Журавель та Олена Бесараб, молоді поетки Анна Щербак і Венера Нельсон, співаки і музиканти-переселенці Сергій Голубенко, Віктор Чумаков, Олександр Айваржи, вокальний ансамбль «Відлуння», майбутні танцюристи та циркові артисти з фахового коледжу культури. А ведучими були Олена і Олександр Кукош, які натхненно розповідали про діяльність волонтерів.

Пісні, мелодії, палкі слова проймали до сліз усіх слухачів, об’єднуючи вірою, що ми особлива та сильна нація, талановита, щедра і чуйна. В залі панувала тепла патріотично налаштована атмосфера. Велика дяка усім учасникам концерту, що знайшли можливість підтримати мій задум!

Гості змогли побачити виставку творчих робіт волонтерів «І маскуємо, і малюємо», фотоколажі миттєвостей діяльності двох волонтерських центрів що працювали у нашому Будинку мистецтв, графічні портрети волонтерів, які під час їх роботи зробив художник Валентин Назаренко. Волонтери з Придніпровська та жінки з групи Любові Крисанової влаштували невеликий благодійний ярмарок із продажу речей, виготовлених власноруч.

Ми впевнились: наша сила – у щирому прагненні бути корисними своїй армії та своїй державі! Пишаємося вами, шановні волонтери!».

А сегодня, 6 декабря в 16 часов в Доме искусств (ул Философская, 23) состоится открытие выставки «Лист у Різдвяну казку: МРІЄМО ПРО ПЕРЕМОГУ!».

Эта выставка проводится в Доме искусств уже много лет подряд. На ней талантливые дети в рисунках изображают свои главные мечты. Понятно, что в последние два года все мечты связаны с миром и нашей Победой.

О новой выставке в Дом искусств рассказали:

«Щорічне проведення таких виставок до Дня Святого Миколая стало доброю традицією. Повномасштабна війна внесла свої корективи і у назву виставки і у зміст творчих робіт.

Запрошуємо на відкриття виставки «Лист у Різдвяну казку: МРІЄМО ПРО ПЕРЕМОГУ!», яка стала можливою завдяки нашим захисникам. Цьогоріч 6 грудня — святковий день на честь ЗСУ. Ми святкуємо і День Збройних сил України. Щиро дякуємо нашим воїнам, що захищають нашу неньку-Україну і наближають нашу перемогу!

На виставці будуть представлені 165 робіт 144 юних художників. Свої твори презентують обдаровані діти, вихованці студій, гуртків та художніх класів і відділень шкіл мистецтв Дніпра, Вугледару та Волновахи.

Експоновані роботи відображають внутрішній світ дітей, їхні почуття та любов до рідної країни, до родини, до традицій українського народу через малюнки. Діти мріють про мир, про щасливе життя на рідній землі.

Друзі! Знайдіть час і відвідайте виставку! Щиро віримо, що діти – це майбутнє щасливої та незалежної України!».

Фото Владимира Ожуга.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (14)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (11)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (10)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (9)

•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (9)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вулиці Гаванській зіткнулися ЗАЗ та ВАЗ: троє постраждалих (6)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте