Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
18:29

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині цьогоріч переселенцям виплатили майже 7,9 млрд грн допомоги на проживання

На Дніпропетровщині цьогоріч переселенцям виплатили майже 7,9 млрд грн допомоги на проживання

У 2023 році в області не припинялась виплата переселенцям грошової допомоги. Кошти отримали люди, які переїхали з «гарячих точок» на Дніпропетровщину. Загалом їм нарахували понад 7,9 млрд грн.

Про це повідомили в ОВА.

«Державні виплати на проживання – щомісячні. Їх розмір фіксований. Люди з інвалідністю та діти отримують по 3 тис грн, решта – по 2 тис грн. Кошти, аби підтримати тих, хто через війну був вимушений покинути свої домівки», – зазначила директорка департаменту соціального захисту населення Дніпропетровської ОВА Олена Кришень.

Зареєструватися та оформити грошову допомогу переселенці можуть у центрі адмінпослуг чи сільраді. Або онлайн – через додаток «Дія».

З 1 серпня виплати продовжили автоматично ще на 6 місяців переселенцям, які вже отримують кошти. Тоді ж почали діяти нові правила. Зокрема, не можуть претендувати на допомогу ті, хто повернувся до постійного місця проживання. Або знаходиться за кордоном більш ніж 30 днів поспіль. А ще ВПО, які зробили дорогу покупку на понад 100 тис грн.

Аби захистити права та інтереси переселенців, при обладміністрації створили Раду з питань ВПО. У ній – 18 учасників. Це представники громадських організацій, працівники підрозділів Дніпропетровської ОВА, переселенці.

Gorod.dp.ua на Facebook.


совесть у вас есть?  (17.10.23 22:44): Какая помощь? Каким переселенцам? Кабмин постоянно сокращает число населенных пунктов, жители которых рассматривались как внутренние переселенцы и прекращает выплачивать деньги. Разбито всё, но если обстреливают не каждый день - кто платит какую помощь? После подрыва Каховской ГЭС выплатили разовую помощь 3 тыс грн. Что с ней делать на новом месте? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
довгожителя проживає на Дніпропетровщині. 47 жінок та 7 чоловіків, які відзначили своє 100-річчя.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті