Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
21:27

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпро фактично завершив підготовку до опалювального сезону. Він має стартувати вже на початку листопада

|«« «« »» »»|

Дніпро завершує підготовку до прийдешнього опалювального сезону. Його планують розпочати у перших числах листопада.

Нині всі українські міста зацікавлені в тому, аби подання тепла стартувало якомога пізніше. На це є декілька вагомих причин — повномасштабна війна, високі ціни на енергоносії, різницю у вартості яких для населення покривають місцеві бюджети, а також — чимала заборгованість людей за комунальними платежами.

Загалом нині у Дніпрі замінюють уже останні з запланованих ділянок теплотрас та ізоляції. До цьогорічної зими відремонтували і 28 котлів. Також встановили 63 нові насоси — бо саме це обладнання виявилося найбільш чутливим до перебоїв з електрикою.

Як проходить технічна підготовка 12 жовтня перевірив мер Дніпра Борис Філатов. З інспекцією він відвідав одну з найбільших котелень міста, що опалює більше ніж сотню будинків і ще майже два десятки шкіл і дитсадків.

«Усе приведено до ладу, усе працює. Ми встановили (не лише у цій, а й в інших) потужні генератори. Про всяк випадок. Працюємо далі. Уся країна зацікавлена, щоб опалювальний сезон почався якомога пізніше. Та в будь-якому разі ми стежитимемо за погодними умовами», — сказав Філатов.

Так у котельній, яку відвідав мер, працюють 3 потужні котли та 4 насоси. Нині все устаткування ретельно оглянули і перевірили на справність перед холодами. Крім цього, у всьому приміщенні замінили вікна — на більш енергозбережні. Ззовні від котельні замінили близько 3 км зношених трубопроводів опалення підземного і надземного прокладання — включно із введенням безпосередньо на будинки. У разі блекаутів чи аварійних відключень котельня має потужний генератор на 1 мВт. Він вироблений у США і здатен забезпечити роботу обладнання.

«Котельня без електроенергії буде споживатися за даним генератором. Усі роботи з підготовки виконані. Були виконані поточні та капітальні ремонти. Ми готові», — сказав головний інженер теплової дільниці Михайло.

Як відомо, після початку опалювального сезону першими теплоносій отримають медичні установи та школи, потім — житловий фонд.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Ольга  (13.10.23 12:18): Погода с 19-20 жовтня бачили? Вже ніби й звикли давати опалення з листопада. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті