Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
19:35

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

В Україні планують перевіряти шлюби на фіктивність: у чому причина

В Україні планують перевіряти шлюби на фіктивність: у чому причина
В Україні почнуть перевіряти шлюби на фіктивність / коллаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

В Україні почнуть перевіряти шлюби на предмет фіктивності. Відповідний механізм зараз розробляють у Державній міграційній службі.

Як пояснила голова ДМСУ Наталія Науменко в інтерв’ю виданню "Цензор.нет", це допоможе уникнути схем із набуття іноземцями дозволу на проживання на підставі шлюбу. Вона зазначила, що ДМСУ вже відомо про такі випадки, і служба бореться з подібними схемами.

"Ми постійно працюємо з Мін’юстом, доводимо їм, що потрібно більш жорстко підходити до шлюбів іноземців. Однак їхня позиція така, що йдеться про права людини, і якщо навіть різниця у віці в 40 років, це ж кохання, тому змінювати вони нічого не планують", – наголосила вона.

Через це співробітники ДМСУ, спираючись на досвід інших країн Європи, розробили законопроєкт, який Верховна Рада ухвалила цього літа.

"Ми зробили запобіжники для так званого "фіктивного шлюбу", і ми розробляємо зараз процедури перевірки. Яка наша філософія? Ти уклав шлюб – ти маєш на це право. Але це ще не підстава отримати дозвіл на проживання в Україні", – пояснила голова ДМСУ.

Для отримання дозволу на проживання іноземець має також матиме пройти співбесіди з міграційною службою і довести, що в нього з дружиною довга історія стосунків, і він планує довго жити в шлюбі. Науменко наголосила, що необхідні чіткі й зрозумілі процедури, аби уникнути маніпуляцій і зловживань жодною зі сторін.

Іноземці в Україні: уряд розширив коло осіб, які можуть отримати дозвіл на іміграцію
Наприкінці серпня 2023 року Кабінет міністрів України розширив перелік іноземців та осіб без громадянства, які мають право імігрувати в Україну.

Так, іноземці та особи без громадянства, які прослужили в Державній спеціальній службі транспорту України та Національній гвардії України три роки та більше, матимуть право на довгострокове перебування чи проживання в Україні.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


P.D.  (27.09.23 11:02): Преступная схема по вымогательству денег с иностранцев не более.
Как жирная, алчная и бесчувственная, в человеческом понимании этого слова, свинья может определить истинность чувств настоящего, живого человека?
Відповісти | З цитатою
Мракобес  (27.09.23 11:01): А вот можно узнать, - критерий "фиктивности" брака будут определять чинуши меж двух супругов проверяючи ?! ))) Відповісти | З цитатою
гость  (27.09.23 10:02): И опять человеческий фактор в деле. Что мешает чиновнику, который будет проводить это собеседование сказать иностранцу, что он не проходит собеседование и поэтому вид на жительство или гражданство получить не может. Но есть мол возможность изменить результат.
И опять взятки, новые машины, квартиры и раз в год показушное задержание очередного коррупционера. Молодцы одним словом. Сами себе возможность обогатиться создали.
Відповісти | З цитатою
habubabur  (27.09.23 06:41): Только нотариально заверенная консумация! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті