Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 14 травня 2024
02:58

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині продовжуються розкопки легендарного монастиря

На Дніпропетровщині продовжуються розкопки легендарного монастиря

У Магдалинівському районі працює археологічна експедиція, яка прагне знайти сліди колись знаменитого та великого Нехворощанського монастиря.

Нагадаємо, що цей монастир було засновано Запорізьким козацтвом. У 17-18 століттях він був дуже великим і процвітаючим, але потім через імперську політику росії його було закрито, і 250 років про нього існують лише спогади. Про це детально писав Міський сайт.

Повідомляли ми і про те, що група археологів Дніпропетровського національного історичного музею на початку серпня вирушила до села Чернетчина Магдалинівського району. Істориками визначено місце, де імовірно існував знаменитий монастир.

За два тижні археологами зроблено безліч знахідок середньовічних артефактів, які дають підстави припускати, що на місці розкопок був великий середньовічний об'єкт. З великою ймовірністю – саме Нехворощанський монастир.

Як зазначає керівник групи археологів Олександр Старик, у розкопках допомагають і представники громади Чернетчини. Роботи можуть зайняти не один сезон, головна мета – вийти на фундаменти монастиря та, можливо, сліди будов.

Розкопки відвідав відомий дніпровський історик, письменник, архітектор, краєзнавець Олександр Харлан, який поділився такими враженнями:

«Ціла польова лабораторія в археологічному таборі під час дослідження козацького монастиря.

Експедиція на чолі з канд. іст. наук О. Старіком досліджує територію унікальної пам"ятки XVIi-XVIII ст. Унікальні знахідки, загадкова атмосфера і далекі перспективи.

Переможного Миру і нових відкриттів!».

А Дніпропетровський історичний музей пропонує подивитись наступний сюжет Дніпровської панорами про розкопки

Фото Олександра Харлана.








Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
дитячих та спортивних майданчиків відремонтують у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті