Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
02:02

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Власник електрокара у Дніпрі ініціював встановлення станції зарядки у дворі багатоквартирного будинку

|«« «« »» »»|

У Дніпрі в ОСББ «І. Мазепи-21» облаштували станцію зарядки електромобілів. Цьому неабияк зрадів пан Рідван, власник електрокара.

«Раніше доводилось заряджатись на автовокзалі, але там зарядна станція не завжди працює, часто велика черга. Зараз зручно, що станція поруч з будинком, просто залишаю авто на ніч. Якщо автомобіль повністю розрядився, для повної зарядки необхідно приблизно 8 годин, тож ночі для цього вистачає», – розказав мешканець ОСББ «І. Мазепи-21».

Двоє мешканців будинку мають електрокари. Вони й ініціювали встановлення зарядної станції, розповів Ігор Нікітін, голова ОСББ «І. Мазепи-21»:

«Від будинкових мереж ми провели дріт на вулицю, встановили розетку для зарядки автомобіля та окремий лічильник. Вартість витраченої електроенергії мешканці окремо сплачують на рахунок ОСББ».

Встановлення станцій зарядки коштом ОСББ поки рідкість. Втім популярність екоавтомобілів зростає, тож подібних проєктів ставатиме більше, вважає Владислав Макарець, начальник організаційного відділу департаменту з питань самоорганізації населення ДМР:

«Встановлення таких портативних станцій зарядки зазвичай не потребує додаткових дозволів від електрокомпаній на збільшення потужності на будинок. Станція вписується в надані ліміти споживання. Якщо така потреба виникає, ми консультуємо щодо отримання дозвільних документів».

Gorod.dp.ua на Facebook.


хм  (05.08.23 14:19): А владельцам не стрёмно ставить машины почти вплотную к дому? Особенно зимой, когда падают сосульки.
Хотя я в целом не одобряю, когда ставят машины на ночь во дворе многоэтажек, поэтому всю жизнь ставлю на стоянки, как бы далеко от дома они ни были.
Відповісти | З цитатою
Николай  (03.08.23 20:54): Зачем ставить во дворе зарядные станции? Может тогда поставить в каждом дворе АЗС? И так детям негде гулять. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
гость  (03.08.23 09:36): Порядочные люди живут в этом ОСББ, раз доверяют друг другу. Ведь может так получится, что один из них начнет морозится и говорить, что он практически не заряжает свой авто на этой станции. И все расходы лягут на второго участника. А как с безопасностью? Ведь если это в свободном доступе, то жители соседних домов могут на халяву ночью тихонько заряжаться. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті