Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
16:41

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Чиновниця Укрзалізниці готувала повітряний удар рф по транспортній інфраструктурі Дніпра

Чиновниця Укрзалізниці готувала повітряний удар рф по транспортній інфраструктурі Дніпра

У Дніпрі затримали ще одного інформатора окупантів.

Зловмисницею виявилася уродженка Приморського краю рф, яка тривалий час проживає у Дніпрі і працює у місцевому підрозділі Укрзалізниці, яку російські військові залучили до співпраці на початку 2023 року.

За вказівкою російського куратора жінка збирала розвідувальні дані про місця базування Сил безпеки та оборони на території Дніпра. Розвідінформація потрібна була рашистам для підготовки прицільних повітряних атак по стратегічно важливих об’єктах транспортної інфраструктури України.

Співробітники СБУ завадили реалізації ворожих планів – зловмисницю викрили та затримали за місцем її проживання.

Інформаторка була на «прямому» зв'язку з кадровим російським військовим, який перебував на тимчасово окупованій частині Донбасу. У поле зору російської спецслужби посадовиця потрапила через свою активність у російських пабликах, де вона публікувала пропозиції допомоги окупаційним військам.

Для збору розвідданих жінка об'їжджала територію міста на громадському транспорті та приховано фотографувала українські об'єкти. Так, вона надіслала співрозмовнику з рф відео розташування військових ЗСУ, що охороняють один з мостів у Дніпрі.

Під час обшуку за місцем проживання затриманої знайшли мобільний телефон, який вона використовувала для комунікації з російським куратором.

На підставі зібраних доказів слідчі повідомили фігурантці про підозру у несанкціонованому поширенні інформації про розташування Збройних Сил України, вчиненого в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 КК України).

Наразі вона перебуває під вартою. Зловмисниці загрожує до 8 років в'язниці.




Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
дитячих та спортивних майданчиків відремонтують у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті