Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
20:17

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпропетровщина відновить 3 села Херсонської області

Дніпропетровщина відновить 3 села Херсонської області

В Україні стартує пілотний проект "Пліч-о-пліч". Зусилля на відновлення 26 сіл та селищ Херсонщини візьмуть на себе п'ятнадцять регіонів країни. Дніпропетровщина серед них.

Роботи розпочнуться там, куди не дістає артилерія агресора. Щойно місцеві дізналися, що села звільнено, почали повертатися. Подекуди облаштовуючись прямо на руїнах минулого. Щоб їм допомогти й стартує всеукраїнський проект.

Дніпропетровщина відновлюватиме Ольгіне, Старосілля та Бобровий Кут. Перше зруйновано вщент. Там немає жодного вцілілого будинку. Хоча до повномасштабного вторгнення там мешкало 450 людей. Майже всі виїхали з окупації, лишилося лише 8 осіб. Після звільнення села мешканці почали повертатися. Нині тут їх вже майже сто. Серед мешканців і 16 дітей.

Загалом у селах, над якими Дніпропетровщина бере шефство, знищено понад 220 будинків та інфраструктурних об'єктів. Там відремонтують побиті фасади, замінять дахи та вікна, встановлять нові огорожі.

Профільні фахівці ДніпроОВА відвідали Херсонщину, поспілкувалися із владою на місцях та мешканцями. Спільно визначили пріоритети відновлення. Будівельники зробили виміри та прорахували вартість відновлення. До цього процесу буде залучено понад 150 спеціалістів.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
дитячих та спортивних майданчиків відремонтують у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті