Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
08:55

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині поширюється новий підвид отруйних гадюк

На Дніпропетровщині поширюється новий підвид отруйних гадюк

Укус гадюки Никольського – смертельно небезпечний!

У Дніпропетровській області найпоширеніший інший вид гадюки – степовий. Ареал проживання гадюки Никольського донедавна розташовувався на північ від нашої області – у Черкаській, Полтавській, Київській, Сумській областях. Цьому виду гадюки більше підходить прохолодний лісовий клімат.

Але останнім часом гадюку Микільського все частіше стали помічати в нашій області, на що звертає увагу сайт Кам'янського mydndz.com.ua: «Гадюка Никольського.

Це мабуть найрідкісніший екземпляр з гадюк, але також він і найменш зустрічається. Колір має темно-чорний, без смуг та візерунків. Ще одна відмінна риса — ледь помітна бочкоподібна форма тіла: посередині воно трохи ширше, ніж біля голови та хвоста.

Увага, будьте обережні! Укус цього плазуна смертельний!

Сироватку треба вводити протягом години. Все інше, включно з масивними гемодифузіями безрезультативно.

Змія агресивна. Є випадки, коли вона нападає, якщо бачить в вас загрозу, навіть може переслідувати. Що не є характерним для плазунів нашого кліматичного поясу.

Загалом ареал розповсюдження гадюки Никольського в останні роки значно розширився. У нас раніш спостерігалися менш агресивні види - степові гадюки, що мали яскраве з червоним відливом забарвлення. Зі змінами кліматичних поясів, гадюки Никольського появилися і в різних частинах Дніпропетровщини.

Існує припущення, що цей вид виживає і гарно адаптується в районах з поганою екологією, де інші види не виживають.

Ще раз повторюю - це одна з смертельно небезпечніших змій. Її отрута може бути знешкоджено лише антидотом - спеціальною сироваткою. А вона відсутня. Жгути, висмоктування, розрізи - лише посилюють страждання, але НІЧИМ НЕ ДОПОМОГАЮТЬ.

Яд миттєво розповсюджується кровотоком. Звісно це не вирок. Можливо доза яду виявиться недостатньою для вашої ваги. Особливо вразливі діти. Тому, попіклуйтеся про їх безпеку. На природі, навіть влітку, не ходіть босоніж, не лежіть в траві, а сидіть на підстилці на траві. Носіть високі чоботи , чи високі берці - змія не прокусить крізь них вашу шкіру, а виплесне отруту в шари взуття».

Змію, дуже схожу на гадюку Никольського, вчора бачили у Дніпрі на вулиці Великій Діївській, відео цього епізоду можна переглянути тут

Фото – відкриті джерела


Gorod.dp.ua на Facebook.


Перехожий  (22.06.23 13:48): А нічого, що змія на відео не має нічого спільного з тою, що на фото? Вона сіра і на ній явно видно крапчастий візерунок, як у водяного вужа. Відповісти | З цитатою
Наблюдатель  (22.06.23 01:48): Що значить відсутня? Хто винний в цьому? Відповісти | З цитатою
Спостерігач  (21.06.23 15:58): Бачив два рази. Минулого року в лісі біля Шульгівки. У 2020 в Жальбівському лісі, серед трави. Відповісти | З цитатою
Не "патриот" - не идиот  (21.06.23 15:45): Природная красота! Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
років готелю «Асторія»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті