Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
18:15

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Експерти оцінили зростання цін на продукти у квітні

Експерти оцінили зростання цін на продукти у квітні
Фото: usionline.com

У квітні найбільше зросли ціни на м’ясо й м’ясопродукти (+3,3%), а також на рибу та продукти з риби (+0,5%).

Ціни на продукти харчування в Україні у квітні 2023 року зросли на 0,3% у порівнянні з березнем. Це найнижчий показник від початку війни. Також, найнижчим є зростання споживчих цін і у річному вимірі: проти квітня 2022 року вони зросли на 17,9%. Про це заявив директор Національного наукового центру Інститут аграрної економіки Юрій Лупенко, повідомляє пресслужба інституту.

За його словами, у квітні найбільше зросли ціни на м’ясо й м’ясопродукти (+3,3%), а також на рибу та продукти з риби (+0,5%).

Разом з тим, знизилися ціни на яйця (-8,7%), олію соняшникову (-1,6%), фрукти (‑1,4%), молоко (-0,8%) та цукор (-0,3%). Ціни на хліб, хлібопродукти та масло залишилися на рівні березневих.

У квітні ціни на овочі зросли на 0,3%, а у березні цього року ціни на овочі зросли на 17,3% проти лютого.

За результатами досліджень науковців інституту аграрної економіки, торік падіння цін на овочі розпочалося у липні, повторилося у серпні-вересні та листопаді.

За словами Лупенко, сповільнення зростання і спадні тенденції щодо цін на продукти харчування стають все більш реальними, а з надходженням продукції нового врожаю будуть ще більш відчутними.

Він зазначив, що сповільнення темпів зростання цін на споживчому ринку тривало з листопада 2022 року по березень 2023 року, коли вони зросли на 1,5% порівняно з попереднім місяцем. Та у квітні ці темпи впали майже до мінімуму.

Gorod.dp.ua на Facebook.


не понимаю  (15.05.23 14:38): Лук подорожал с 35 грн до 50 грн. Это рост на 43%! А вы говорите про рост стоимости овощей на 0.3%.
Зачем неправду писать? - мы все ходим в магазины и видим что сколько стоит. Или уже закон приняли, что лук не считается овощем?
Відповісти | З цитатою
ха-ха-ха  (15.05.23 14:31): неделю назад была тема, где говорилось о снижении цен на яйца в три раза.
Вот тема, кстати: https://www.gorod.dp.ua/news/218045

И когда люди начали возмущаться откровенному вранью, появилась толпа ботов, которые начали убеждать в достоверности написанного даже при том, что в магазинах ничего подобного и нет.

А теперь что? 8,7%? :)
Ай заврались... Ай заврались...
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Дніпра на 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті