Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
18:16

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Після святкування Нового року нетверезий водій Volkswagen спричинив у Дніпрі ДТП з перекинутою автівкою та постраждалими: що вирішив суд

Після святкування Нового року нетверезий водій Volkswagen спричинив у Дніпрі ДТП з перекинутою автівкою та постраждалими: що вирішив суд

Після святкування Нового року, 1 січня 2022 року, у Дніпрі сталася ДТП на Запорізькому шосе. Тоді зіткнулися три Volkswagen, один з яких перекинувся. Постраждали троє людей, серед них – маленька дитина. Спровокував аварію нетверезий водій однієї з автівок.

Бабушкінський районний суд Дніпра виніс вирок у цій справі.

Суд встановив, що приблизно о 15:28 водій червоного Volkswagen Golf рухався по Запорізькому шосе зі сторони вулиці Панікахи в напрямку вулиці Старокодацької зі швидкістю від 97,7 до 136,9 кілометра на годину, значно перевищуючи дозволені в містах 50 кілометрів на годину. При цьому, чоловік перебував в стані алкогольного сп’яніння – 1,82 проміле алкоголю в крові, 2,56 – в сечі.

Автівка врізалася в синій Volkswagen Golf та білий Volkswagen Tiguan, які стояли на світлофорі. Як результат – синій Golf перекинувся. У ДТП постраждала родина, яка знаходилася у перекинутому авто. Немовля отримало тяжкі травми: забій мозку, перелам тім’яної кістки, гематоми. Матір дитини – перелом кісток тазу та інші травми середньої тяжкості, а батько – травми хребта з переломами відростків двох хребців зі зміщенням уламків.

Водій червоного Volkswagen у суді свою провину визнав повністю. Він пояснив, що святкував Новий рік та вживав алкоголь, а 1 січня на автівці дружини поїхав до знайомого, який попросив допомогти завести автомобіль. Чоловік визнав, що був п’яним та відволікся від кермування, через що і скоїв зіткнення.

За словами постраждалого водія синього Volkswagen, нетверезий водій червоного авто намагався втекти з місця аварії, до приїзду поліції чоловіка затримували перехожі. Підтвердив це й інший свідок аварії. При цьому, винуватець ДТП частково відшкодував завдану шкоду.

Суд визнав водія червоного Volkswagen винним у порушенні правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння, та які призвели до отримання тяжких тілесних ушкоджень: друга частина статті 286-1 Кримінального кодексу України. Вирок – 3 роки позбавлення волі з позбавленням водійських прав ще на 5 років.

Строк у понад рік перебування чоловіка під вартою (з 1 січня 2022 року до 28 лютого 2023 року) зарахують у строк відбуття покарання. Сторони можуть оскаржити вирок впродовж 30 днів з моменту його проголошення.




Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


где справедливость?  (16.03.23 10:27): сбивают насмерть на переходе - дают условно и отпускают из зала суда. ДТП с пострадавшими в автомобиле - 3 года Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
нових регіональних полігонів побутових відходів будуть збудовані до 2027 р. у регіоні

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті