Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 14 травня 2024
00:25

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Додаткові 2 200 гривень для переселенців із дітьми: як отримати?

Додаткові 2 200 гривень для переселенців із дітьми: як отримати?

Голова громадської організації «Нова Перемога» Сергій Сличко розповів про ще одну міжнародну програму соціальної підтримки українців. Вона більшою мірою розрахована на постраждалих від воєнних дій і переселенців із дітьми, які можуть додатково отримати по 2 200 гривень фінансової допомоги.

Ініціатором програми виплат є благодійна організація BHA & Save the Children. На допомогу від цієї організації можуть розраховувати родини з внутрішньо переміщених осіб, а саме ті, хто впродовж останнього місяця переїхав у Вінницьку, Дніпропетровську, Запорізьку, Львівську і Чернівецьку області. А також громадяни, які постраждали від раптових обстрілів, у результаті чого втратили члена сім’ї чи зазнали втрат, і родини, які не мають безпечного житла й відповідають деяким критеріям.

«Важливим є те, що ця програма не висуває вимог, щоб учасники, які подають заявки, не отримували допомоги від інших організацій. Аналіз критеріїв відбору тих, кому надаватимуться ці виплати, свідчить, що вони розраховані більшою мірою на допомогу постраждалим сім’ям із дітьми. Але це не обов’язкова умова», — розповів Сергій Сличко.

На які саме категорії громадян розрахована програма?

Це три основні категорії громадян:

  • родини ВПО, які не мають безпечного місця проживання і були переміщені протягом останніх 30 днів до Вінницької, Дніпропетровської, Запорізької, Львівської, Чернівецької областей;

  • постраждалі від раптових обстрілів домогосподарств родини, які втратили члена сім’ї або засоби до існування внаслідок проведення бойових дій (наприклад пошкоджені чи втрачені магазин, ферма, господарство тощо);

  • ВПО, які не мають безпечного житла (власного, орендованого, наданого чи розділеного з родичами) і відповідають щонайменше одному з критеріїв вразливості (наприклад родина з вагітною жінкою або жінкою, що годує дитину; родина з двома й більше дітьми; родина з дітьми під опікою або з дітьми і людиною похилого віку).

Більш детальний перелік критеріїв буде в описі відео.

Як оформлювати допомогу від організації Save the Children?

Для початку потрібно лише зателефонувати на гарячу лінію за номером 0 800 609 845 або написати в особисті повідомлення на офіційній сторінці благодійної організації BHA & Save the Children у Facebook. Представники організації попереджають, що гаряча лінія може бути перевантаженою, тому відразу краще писати у Facebook. Після цього працівники організації повідомлять, які саме документи вам будуть необхідні і які ваші наступні кроки.

Глава общественной организации «Нова Перемога» Сергей Сличко
Глава общественной организации «Нова Перемога» Сергей Сличко

«Розумію, що оформлення будь-яких виплат — не завжди приємна процедура. Потрібно витрачати свій час і терпіння, щоб виконати всю послідовність дій. Але ми перебуваємо в ситуації, коли потрібно використовувати кожен шанс і кожну можливість. Особливо коли у вас є маленькі діти, яким потрібна допомога», — додав Сергій Сличко.

Більше корисної інформації можна отримати на сайті громадської організації «Нова Перемога».

Gorod.dp.ua на Facebook.
ФОТО:

Голова громадської організації “Нова Перемога” Сергій Сличко
   

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн фінансової допомоги для поліції Міськрада виділила у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті