Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 14 травня 2024
22:42

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Навчили 10 тисяч людей: ГО «TacticMedAid» проводить курси домедичної допомоги на Дніпропетровщині

Навчили 10 тисяч людей: ГО «TacticMedAid» проводить курси домедичної допомоги на Дніпропетровщині

Знання, що врятують життя. Команда медиків з Дніпра ГО «TacticMedAid» створила центр навчання домедичної допомоги для цивільних та військових. Курс абсолютно безкоштовний. Подивитися відео інструкції можна і вдома.

Про це Відкритому розповіла інструкторка з домедичної допомоги та тактичної бойової допомоги постраждалим Дар’я Лаврущенко.

Дар’я Лаврущенко – частина команди ГО «TacticMedAid», яка створила центр навчання домедичної допомоги, для того, щоб кожен міг врятувати своє або чиєсь життя під час воєнного стану в нашій країні. В Україні відсутні знання з надання домедичної допомоги, каже експертка. Коли трапляється поранення — люди не розуміють, що робити, крім виклику швидкої, поки людина гине в основному через втрату крові.

«Існує термін так званої «золотої години», того часу, коли постраждалому можна надати найбільш дієву першу медичну (домедичну) допомогу після поранення. Саме в такі моменти здоров’я людини, що потрапила в несподіване критичне становище, перебуває між життям і смертю. 75-90% смертей у бою відбуваються до того, як поранений дістанеться до лікарняного закладу. Доля поранених часто залежить від людини, що перша надає їм допомогу.

Головними причинами смертей, які можно було запобігти, на полі бою є критична (масова) кровотеча – 60%, напружений пневмоторакс – 34%, непрохідність дихальних шляхів – 6%. Саме тому знання домедичної допомоги настільки важливі, й саме тому ми говоримо про це щодня!», – пояснила інструкторка з домедичної допомоги та тактичної бойової допомоги постраждалим Дар’я Лаврущенко.

За словами медикині, мета організації – допомогти врятувати більше життів наших військових та цивільного населення, які отримали поранення. Медики записують відео-інструкції, де ви знайдете корисні короткі поради, методичні вказівки, відеоуроки, чат-бот для допомоги та тренінги.

Подивитися відео уроки можна тут.
Записатися на безкоштовний тренінг можна тут.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
років з дня першої місцевої телевізійної передачі в Дніпрі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті