Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
18:28

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Мешканець Дніпропетровщини коригував ракетні удари по Нікополю, шпигував за HIMARS та М777

Мешканець   Дніпропетровщини  коригував ракетні удари по Нікополю, шпигував за HIMARS та М777

На Дніпропетровщині затримали агента РФ, який шпигував за позиціями HIMARS та далекобійних гаубиць М777 на південному напрямку.

СБУ затримала ще одного російського агента у прифронтових районах Дніпропетровської області. Він збирав інформацію про місця тимчасової дислокації та переміщення підрозділів сил оборони на території регіону.

Серед основних його завдань було виявлення можливих бойових позицій реактивних систем HIMARS та далекобійних британських гаубиць М777 біля лінії фронту.

Крім того, злочинець коригував численні ракетні удари по Нікополю, зокрема по об'єктах енергетичної інфраструктури, і звітував окупантам про наслідки повітряних атак.

Ворожим поплічником виявився мешканець с. Вищетарасівка Нікопольського району, якого після початку повномасштабного вторгнення завербували представники спецслужб Росії. Окупанти залучили зрадника до співпраці через соцмережі, де він неодноразово викладав позиції українських військ.

Російський агент їздив по території району і приховано спостерігав за об'єктами. Зібрану інформацію передавав загарбникам через анонімні месенджери у вигляді фотографій із прив'язкою до місцевості та докладним описом.

Чоловіка викрито під час виконання чергового завдання ворога.

Під час обшуків за місцем проживання шпигуна правоохоронці виявили мобільний телефон та комп'ютерну техніку з доказами законспірованого листування з московським «куратором».

Слідчі СБУ повідомили затриманого про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.





Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварійних дитячих та тренажерних майданчиків планують відремонтувати у 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті