Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 15 травня 2024
03:04

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Під час перевірки ГЗК чиновниця ДФС Дніпропетровщини не помітила несплату 50 млн грн податку

Під час перевірки ГЗК чиновниця ДФС Дніпропетровщини не помітила несплату 50 млн грн податку

Державне бюро розслідувань встановило причетність вищого керівництва фіскальної служби Дніпропетровщини до порушень, через які державний бюджет України втратив десятки мільйони гривень.

Встановлено, що податківці під час перевірки гірничо-збагачувального комбінату «не виявили» відсутності сплати майже 50 млн гривень екологічного податку.

За цим фактом ДБР вже раніше повідомило про підозру у службовій недбалості головному державному ревізору-інспектору, яка й проводила перевірку.

Нині ж, через недораховані податки і можливість ухилитися від їх сплати, ДБР повідомило про підозру колишній заступниці начальника ГУ ДФС у Дніпропетровській області у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

Експосадовиці ДФС може загрожувати позбавлення волі на строк до 5 років.

Крім того, про підозру повідомлено і головному бухгалтеру ГЗК - одного з найбільших промислових підприємств міста Кривий Ріг - в ухиленні від сплати податків (ч. 3 ст. 212 КК України). Вона не відобразила у податковій звітності коефіцієнт екологічного податку за розміщення відходів, забруднення атмосферного повітря та водних об’єктів на понад 100 млн гривень.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 15 до 25 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Завдяки стійкій позиції працівників ДБР гірничо-збагачувальний комбінат частково визнав недоїмку екологічного податку та самостійно повернув держбюджету частину грошей.


Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
будинків ОСББ та ЖБК оновлені у Дніпрі у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті