Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
20:35

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Горбачов у Дніпрі: як перший та останній президент СРСР відвідував місто

Горбачов у Дніпрі: як перший та останній президент СРСР відвідував місто

Після смерті Михайла Горбачова, першого та останнього президента СРСР, який де-факто став його трунарем, багато згадують його біографію та період правління. На початку свого керівництва державою він відвідав Україну, зокрема — Дніпро (тоді — Дніпропетровськ).

Як повідомляє Відкритий, під час візиту він обговорював питання економіки з керівництвом міста, області та республіки, а також спілкувався з мешканцями Дніпра.

Горбачова обрали посаду генерального секретаря Центрального комітету компартії Радянського Союзу у березні 1985 року. Йому було 54 роки, що після керування країною “кремлівськими старцями” вважалося прогресивним кроком. Вже у червні того ж року він відвідав Україну, зокрема Дніпропетровськ (Дніпро).

Під час свого візиту новий генсек обговорив із партійним активом соцально-економічні питання. На початку свого правління Горбачов демонстрував крайню відкритість, що було дуже нетипово для радянських керівників такого рангу.

У Дніпрі він спілкувався із простими городянами на центральній площі (зараз — площа Героїв Майдану) та перед Палацом культури металургів (його часто згадують за старою назвою – Палац Ілліча). Фото з відкритих джерел Мешканці міста згадують, як центром Дніпра курсував кортеж новообраного керівника країни. Фото з відкритих джерел Генсек ЦК КПРС відвідав Дніпро 26 червня 1985 року.

Михайло Горбачов народився 2 березня 1931 року у Ставропольському краї. Закінчив юридичний факультет Московського держуніверситету. Після цього займався партійною роботою. Був першим секретарем Ставропольського обласного комітету КПРС. Потім відповідав у Центральному комітеті партії за питання сільського господарства. 1985 року обраний генеральним секретарем КПРС. Фактично – керівником держави. За Горбачова почався процес демократизації суспільства — перебудова. У 1990-91 роках – перший і останній президент СРСР. Системні політичні та економічні кризи призвели до краху СРСР. Починаючи з 1990-х років, Горбачов — керівник фонду свого імені.


Gorod.dp.ua на Facebook.


Лекарь  (01.09.22 14:09): На пр.Калинина за одну ночь снесли мазанки и разбили сквер.
Лично наблюдал, как из армейской машины солдаты выгружали бабку со скарбом (в т.ч.тазики с замоченным бельём) и переносили в новую квартиру на Коммунаре! Она совершенно не понимала, что происходит и только причитала...
Відповісти | З цитатою
Наблюдатель  (01.09.22 13:59): Что за надпись была поверх здания? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Oleg  (01.09.22 00:54): Видел,как перед его приездом мыли памятник Ленину,ещё генсек посетил центральный овощной магазин. А перед этим на Гагарина через дорогу от Нагорного рынка снесли старые дома,ещё что-то срочно асфальтировали ночью...Местные партийцы показуху устраивали. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
совок  (31.08.22 19:13): совок уже много лет афганистан бомбил (1 миллион деревянных в день тратил), а цветные фото генсека сделать было не судьба. Відповісти | З цитатою
6435  (31.08.22 18:24): Да сдох и не жалко Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
А.Нікітін)  (31.08.22 17:41): Про що цей матеріал? Совок міцно засів у мізках автора Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварійних дитячих та тренажерних майданчиків планують відремонтувати у 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті