Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
16:21

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Сьогодні у Дніпрі відкривається перший проект цифрового мистецтва

Сьогодні у Дніпрі відкривається перший проект цифрового мистецтва

Усі виручені кошти перетворяться на аптечки ТССС для наших парамедиків, кожна з яких рятує 10-12 життів на полі бою.

Сьогодні о 18.30 у Fabrica L на вул. Генерала Пушкіна, 1, розпочнеться благодійний проект цифрового мистецтва сестер Гайових "І на попелі проростуть квіти". Про нього Міський сайт уже розповідав.

Вперше цей проект був представлений у Відні в тій же Академії мистецтв, де свого часу було відмовлено двічі в навчанні Гітлеру.

В основі заходу – генеративне мистецтво, тобто те, що створено людиною та машиною.

Так, наприклад, одну з робіт сестри Гая віддали комп'ютеру, який зробив 2520 копій, але в кожній змінив лише 1 алгоритм, через що було отримано 2520 різних репродукцій.

Надихнула сестер історія, що сталася у музеї Василя Тарнавського у Чернігові.

Туди потрапила ракета та колекція одягу козацької старшини 17-18 ст. була майже знищена. Тоді художниці вирішили відродити її у новій, цифровій формі, інтегрувавши орнамент із цього одягу до NFT-твору, колекцію одягу, репродукції, друку тощо.

Сьогодні захід розпочнеться з показу капсульної колекції одягу та показу монохромної колекції бренду GA.EVA "Трансформація", яку разом із моделями покажуть актори перфомансу "Глубже".

Продовжиться цифровим аукціоном мистецтв, де можна буде битися за унікальні та єдині у своєму роді твори, а виручені кошти стануть 20 аптечками міжнародного стандарту ТСРС для парамедиків.

Протягом інших днів до 6 вересня відвідувачам будуть доступні екскурсії з виставки, майстер-класи, лекції та інші мистецькі активності.




Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті