Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
08:54

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині здешевшали сезонні овочі, але надалі ціни на харчі зростуть. Коментар експерта

На Дніпропетровщині здешевшали сезонні овочі, але надалі ціни на харчі зростуть. Коментар експерта

На Дніпропетровщині триває сезонне здешевлення овочів. Однак ціни на харчі, які завозили зі східних та південних областей, навпаки, значно зросли, сказав у коментарі Суспільному кандидат економічних наук Володимир Косюга.

Експерт вважає: незабаром на вартість продуктів почне впливати інфляція, зокрема на ціну м’яса та молочних продуктів. Володимир Косюга говорить: до кінця року слід очікувати здорожчання харчів на 15-25%.

На вартість продуктів також впливатиме ціна на пальне, газ та електрику, каже економіст. Крім того, вважає він, зменшилася кількість виробників, адже частину продукції на Дніпропетровщину завозили зі східних та південних регіонів, які зараз окуповані.

«Усе залежить від того, як будуть складатися зовнішні фактори. Наскільки у нас буде доступ до енергетики, наскільки буде доступ до транспорту. Якщо наші виробники будуть мати змогу виробляти й збувати досить багато продуктів, не тільки в регіоні, а і по всій Україні, а також мати доступ до експортних ринків, які історично були їхніми, різкого здорожчання не буде», – сказав він.

На думку Володимира Косюги, регулювати ціни слід ринковими інструментами, адже заборона підвищення цін на певні продукти призведе до того, що вони зникнуть з полиць.


Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті