Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 16 травня 2024
00:17

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Батальйон «Монако». Журналісти знайшла елітних біженців, між іншим з Дніпра, на Лазурному узбережжі

Батальйон «Монако». Журналісти знайшла елітних біженців, між іншим  з Дніпра, на Лазурному узбережжі

З початку повномасштабного вторгнення “Українська правда” неодноразово отримувала сигнали про те, що у Монако, Монте-Карло та Ніцці сконцентрувалося непристойно багато українських VIP-біженців.

Про це повідомив журналіст УП Михайло Ткач.

Як пише журналіст, повідомлялись різні прізвища та різні адреси. Але кореспонденти УП вирішили, що краще один раз побачити, ніж сто разів почути. І дорогою до Туреччини та яхт російських олігархів заїхали на декілька днів на Лазурне узбережжя.

Побачене сильно контрастує з тим, що вже шостий місяць переживає Україна та українці.

Лазурний берег історично – одне з улюблених місць для літнього відпочинку світових еліт. Саме тому складно зрозуміти, навіщо українські мільйонери та мільярдери, які не одне десятиліття послаблювали країну, вирішили “пересидіти” війну саме там, на очах у всього світу. Світу, який зараз допомагає зробити Україну міцнішою. Гіршої антиреклами, здається, аніж Бентлі та Майбахи останніх моделей на українських номерах годі й шукати.

У Монако журналіст УП знайшов и одного з найбільших рантьє України із Дніпра. За даними Forbes, він займав 38 місце у рейтингу найбагатших українців зі статком $220 млн.

Вадим Єрмолаєв, який володіє численими об’єктами нерухомості у Дніпропетровській області, наразі мешкає у Князівстві Монако.

Торік Єрмолаєв отримав громадянство Кіпру. Він є відомим забудовником міста Дніпро і відомий захопленнями нерухомості дніпрян у центрі міста. У разі непокори, квартири мешканців підпалювалися, повідомляє газета Лица.

.

Кадр из видео Батальон «Монако».
Кадр из видео Батальон «Монако».
Вадим Єрмолаєв (кадр з відео «Батальйон «Монако») вийшов з казино і сідає у автомобіль Bentley Flying Spur на дніпропетровських номерах і вартістю біля $300 тис.

Єрмолаєв контролює в Дніпрі Корпорацію «Алеф». Основні об’єкти – торгівельні та бізнес-центри «Міст-Сіті», «Каскад Плаза», «Босфор» та інші.

Також у фокус журналіста потрапили брати Суркіси, Вадим Столар (депутат Київської міської ради), Ігор Абрамович (нардеп), Сергія Вязмікіна (колишнього виконувача обов'язків начальника департаменту захисту економіки Національної поліції та колишнього заступника начальника цього департаменту), один із найбагатших людей України Костянтин Жеваго, депутат Харківської обласної ради Володимир Скоробогач, брат екснардепа та бізнесмена Віталія Хомутинніка Юрій та інші. В аеропорту Ніцци журналісти зустріли суддю, який втік з України, якого в Україні оголосили в розшук, колишнього голову Вищого господарського суду за президентської каденції Віктора Януковича — Віктора Татькова.

"Дивлячись на те, як протікає життя на Французькій Рив'єрі українських громадян, відчуваєш великий контраст. За кілька днів, які ми знімали, машин на українських номерних знаках приблизно стільки ж, скільки на швейцарських номерах… Це саме тоді, коли наша країна потребує грошей, допомоги всього світу. Тут, на Французькій Рив'єрі, схоже, оселилися ті, хто заробляв в Україні до війни великі статки, і яким зараз Україна, схоже, не дуже потрібна", — прокоментував розслідування його автор Михайло Ткач.

Державне бюро розслідувань надало відповідь на розслідування Української Правди

"Працівники ДБР розпочали досудове розслідування за фактом, оприлюдненим у журналістському розслідуванні "Української правди", про виїзд до Князівства Монако під час російської агресії військовозобов'язаних громадян України", - йдеться у повідомленні бюро.

Зокрема, в рамках розслідування кримінального провадження будуть вивчені обставини перетину державного кордону України фігурантами цього розслідування, а також роль та місце у цьому процесі посадових осіб правоохоронних органів.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
нових регіональних полігонів побутових відходів будуть збудовані до 2027 р. у регіоні

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті