Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
04:45

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпровська актриса взяла участь у благодійному концерті у Ліоні

Дніпровська актриса взяла участь у благодійному концерті у Ліоні

Навіть опинившись через війну далеко від Батьківщини, жителі Дніпра продовжують підтримувати рідне місто та Україну.

Не виняток – і відома актриса ДраміКому Вікторія Чепурна. Незабаром після початку війни вона опинилася у Франції.

До речі, як уже розповідав Міський сайт, війна змусила залишити рідне Дніпро багатьох її колег. У театрі до цього поставилися з повним розумінням та переорієнтували репертуар так, щоб у спектаклях були зайняті переважно чоловіки.

У Франції Вікторія Чепурна не припиняє активно підтримувати Україну та Дніпро. І днями взяла участь у благодійному концерті.

Ось що вона розповіла про це:

«Вчора приймала участь у концерті з нагоди 40 річчя організації "Handicap international" - попросили розказати про події в Україні. Читала французькою, яку до того вивчала півтора місяці. Тому розмови про те, що « украинский сложно учить… я не думаю на этом языке» залишаються на совісті тих, хто їх веде. Так, читала з помилками і жахливим акцентом.

Зараз я живу у Ліоні, тому що 24 лютого розпочалося повномасштабне вторгнення в мою країну. Я не можу сьогодні говорити тільки про історію своєї родини, тому що жах, який відбувається зараз в України стосується кожного українця. Цей жах неможливо передати словами. Коли людина не відчуває це фізично - не можна зрозуміти наскільки це страшно.

Ми не маємо права жалітися, ми не маємо права бути відсторонені від чужого горя. Ми не маємо права виправдовувати тих, хто іде зі зброєю на дітей. Ми повинні зберегти силу і людяність, навіть якщо здається що більше немає сил. Я дуже хочу повернутися в Україну, в країну в якій навіть війна не змогла зупинити навчання в школах і університетах - всі українські діти займались онлайн навіть у бомбосховищі! Народ з такою жагою до життя і розвитку повинен жити у вільній країні. З дитинства мене вчили, що треба ділитися щіро і не думати про те як тобі це вернеться. Зараз я можу ділитися з Францією лише безмежною подякою. І дуже хочу ділитися з вами радістю, а не горем. Дякую Франція, Слава Україні.

Зафільмовані лише деякі моменти, але головне попало в кадр. Не так уявляла свій перший виступ в античному театрі… Скоро буду дома».

Найближчим часом Вікторія планує повернутися до Дніпра та продовжити роботу в ДраміКомі.

Фото та відео зі сторінки Вікторії Чепурної.




Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті