Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
17:17

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі на 3Д-принтері створюють копії історичних об'єктів

У Дніпрі на 3Д-принтері створюють копії історичних об'єктів

Нові технології допомагають зберегти вигляд історичної спадщини нашого міста.

За останні роки технології створення нових об'єктів на 3Д-принтері зробили величезний крок уперед і дозволяють створити практично все, що душа, фінанси та матеріали дозволяють.

Нове застосування цим технологіям знайшли у Дніпрі. За допомогою 3Д принтера почали створювати копії історичних об'єктів міста. Першою ластівкою стала модель вікна історичної пам'ятки – найвідомішої «Будинку Померанцева» на вул. Харківській, 6.

Про сумну долю цієї красивої будівлі Міський сайт неодноразово розповідав. Понад 20 років тому воно пережило дивну пожежу, було відселено. Але потенційні інвестори не поспішали його відновлювати, чудовий будинок у «катеринославському цегляному стилі» руйнувався на очах…

Нарешті, минулого року з'явилися перспективи реконструкції кварталу, в якому розташована ця будівля. Від «Дома Померанцева» планували залишити та відновити фасад, за яким мав вирости новий комплекс. Міський сайт докладно розповідав про цей проект. Його початку завадила війна.

А поки що фахівці створили копію гарного вікна цієї будівлі-пам'ятника.

Ось що про це розповіла начальник управління з питань охорони культурної спадщини Дніпровської міськради Надія Ліштва:

«І під час війни є час на нові проєкти.

В п’ятницю я розмістила фото з готичними віконницями, в суботу Vadim Zhuk запропонував зробити аналогічне по Дніпру на 3D-принтері.

Вчора я зробила модель вікна пам’ятки архітектури по вул. Харківській, 6. Сьогодні від Nadya Genke вже зранку отримала готову модель.

Це перший варіант, який буде дороблятись з урахуванням пропозицій Валентин Старостін, але не останній. Далі буде цікавіше та з іншими фрагментами пам’яток міста».

Містяни вітають таке починання, вважаючи, що воно допоможе хоч щось зберегти від нашої історичної спадщини у разі її руйнування. І пропонують у майбутньому створювати на 3Д-принтері моделі найзнаковіших будівель міста.

А, може, у світлому майбутньому такі технології дозволять створювати не лише моделі історичних об'єктів, а й їх цілком…

Фото зі сторінки Надії Ліштви.




Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті