Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 15 травня 2024
10:09

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Овочі та фрукти в Україні можуть зникнути з полиць магазинів: прогнози

Овочі та фрукти в Україні можуть зникнути з полиць магазинів:  прогнози

Через російську окупацію експерти прогнозують дефіцит продуктів харчування в Україні.

Поки що він не дуже відчувається, адже більшість реалізаторів почали працювати з імпортними товарами та за допомогою цього наповнили полиці магазинів. Проте все ще є проблеми із сезонними овочами та фруктами. Що буде з цінами на продукти через дефіцит, повідомляє «Дніпро Регіон».

Проблема із нестачею сезонних овочів та фруктів пов’язана з тим, що Україна перебуває у стані війни, а області, звідки розвозили ранні фрукти та овочі, перебувають у тимчасовій окупації.

За словами незалежного економічного експерта Олександра Хмелевського, окупація Херсонської та Запорізької областей далася взнаки на пропозиції продовольства на ринках. Українська полуниця, редиска, огірки, помідори з’явилися 2022-го значно пізніше, ніж завжди, а ціни на них значно піднялися.

Також він зазначив, що реалізатори стали завозити імпортні товари, до того ж суттєво зросли постачання ягід та ранніх овочів з інших українських регіонів.

“Вже спостерігається певне зниження цін. Щодо інших продуктів, то їх нестачі немає. Україна не лише забезпечує себе основними продуктами харчування, а й є одним із найбільших експортерів на світових ринках”, – наголосив експерт.
За словами експерта, поки що в Україні дефіцит продуктів не очікується, але є можливість втратити частину фруктів з південних регіонів. З полиць можуть зникнути херсонські кавуни та мелітопольська черешня.
Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
років готелю «Асторія»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті