Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
13:41

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі рятувальники провели спільний рейд з водною поліцією біля водойми

|«« «« »» »»|

В умовах небезпечних перепадів температурних показників, громадяни почали активно відвідувати вкриті кригою водойми і тим самим наражати своє життя на небезпеку.

Сьогодні рейд став тематичним та стосувався попереджень щодо небезпеки перебування на крижаній водоймі містян, особливо, які прогулюються із дітьми. До заходу долучились водна поліція та представники засобів масової інформації.

Нещодавно у мережі інтернет з’явилось відео на якому батьки разом із маленькими дітьми перебувала на кризі, на відстані близько 30 метрів від берега. Ця подія відбулась у сквері Прибрежному на житловому масиві Перемога. Відео набуло розголосу та стало важливим приводом для поліцейських та рятувальників вкотре нагадати батькам про небезпеку виходу на кригу.

В час перебування біля водойми, поліцейскими було замічено декількох осіб, які самостійно пересувались по кризі. Поліцейські доправили їх до берега, а рятувальники в свою чергу провели профілактичну бесіду із цими людьми.

З початку року на території області сталось 11 нещасних випадків на водоймах серед яких загинуло 6 людей з яких 3 дитини.

Нещодавно у місті Кривий Ріг стався нещасний випадок під час якого загинула 6-річна дівчинка. Іншу дитину вдалось врятувати. Обидві дитини вирішили перейти з одного берега на інший через річку по комунікаційній трубі.

Так, у Синельниківському районі на місцевій водоймі було знайдено тіло хлопчика, 2015 року народження, якого розшукували батьки та поліцейські. Дитина вчасно не повернулась додому після шкільних занять. Ймовірно, хлопець вийшов на кригу та провалився.

Батькам радимо пояснювати дітям правила безпечної поведінки, розповідати про небезпечні випадки, які можуть статись та навчати діям у ймовірній ситуації. Приділяйте час дітям, розмовляйте з ними та навчайте. Лише ви зможете допомогти прийняти правильні рішення та попередити можливу небезпечну подію.

Варто зазначити, що патрулювання водойм під час рейдових заходів відбувається постійно на території Дніпропетровської області, щоб якомога більше попередити громадян про небезпеку виходу на кригу та запобігти численним нещасним випадкам.

Наразі триває період відлиги. Саме в такий час крига стає нестійкою. У різних місцях водойми товщина льодового покрову може бути різною. Тому, не наражайте на небезпеку себе та своїх близьких! Не дозволяйте дітям самостійно виходити на кригу.

Якщо ви побачили, що людина провалилась під кригу або потребує допомоги, телефонуйте до Служби порятунку за номером «101»!

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті