Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
20:23

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Кузня, ліс, козацькі пам’ятки: у Софіївській громаді розробляють туристичні маршрути

Кузня, ліс, козацькі пам’ятки: у Софіївській громаді розробляють туристичні маршрути

У Софіївській громаді втілюють туристичний проєкт. Розробляють маршрути місцевими пам’ятками. Вже готовий піший, ще будуть велосипедний та автомобільний. Серед головних цікавинок – кузня, Хортичанський ліс, залишки козацьких зимівників. Про це повідомили в Дніпропетровській ОДА.

«У громадах області розвивають туристичну галузь. Розробляють маршрути місцевими пам’ятками та мальовничими куточками природи, – розповіла начальниця управління культури, туризму, національностей і релігій Дніпропетровської ОДА Наталія Першина. – Наприклад, Софіївська громада долучилася до Програми «U-LEAD з Європою» і вже на повну реалізує власний проєкт».

У Софіївській громаді грантовим коштом закупили обладнання для виготовлення сувенірів. Воно дозволяє наносити логотип або зображення місцевих пам’яток на посуд, одяг, кепки. Станок тимчасово встановили у молодіжному хабі. Згодом перенесуть до туристичного центру, який планують облаштувати у селищній раді.

«На вибір туристів буде один із трьох маршрутів. Гостям запропонують пішки обійти цікавинки Софіївки, велосипедом чи автівкою – дістатися мальовничого лісу в Новохортиці. Або місця козацьких зимівників у Миколаївці. У цьому селі можна побачити і залишки фундаменту від форта Дорошенка, і фрагменти зображення герба», – розповіла керівник проєкту Світлана Шинкаренко.

У Софіївці гостям покажуть кузню. Там коваль може зробити із заліза що завгодно, кажуть місцеві. А ще у селищі відроджують колишній рибгосп. Там розводитимуть прісноводну рибу. Поруч планують облаштувати кафе, в якому можна буде замовити улюблену страву, приготовлену з тільки-но спійманого карася чи коропа.

У Софіївській громаді – 29 сіл. У них мешкають понад 12,5 тис людей.



Gorod.dp.ua на Facebook.


Отлично  (01.02.22 16:12): Хочется приехать куда то на природу, взять в аренду велосипеды на семью и прокатиться по лесу вокруг озера. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті