Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 15 травня 2024
00:20

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Скільки коштує поховання у Дніпрі: що кажуть у міській службі та чому доводиться платити більше

Скільки коштує поховання у Дніпрі: що кажуть у міській службі та чому доводиться платити більше

Офіційно “місце” на кладовищах у Дніпрі є безкоштовним. Сплачується укладання угоди, свідоцтво про поховання та копання могили, вартість якого рахується залежно від пори року та щільності ґрунту.

Про це Суспільному розповів головний інженер комунального підприємства “Міська ритуальна служба” Руслан Данілкін.

Офіційно — не більше 5278 гривень, у директора кладовища — у 5 разів більше

“Ми не надаємо в оренду місця на кладовищах, не купують місця. Тільки коли людина померла, тоді оформляються наступні папери, й при оформленні це входить у вартість копання могили: 2903 гривні 30 копійок відповідно”, - говорить Руслан Данілкін.
Согласно регуляторному акту стоимость \
Согласно регуляторному акту стоимость \"места\" захоронения входит в стоимость копания могилы.
Згідно з регуляторним актом міської ради №1039 від 13 жовтня 2021 року, вартість оформлення договору про організацію та поховання коштує 65,90 грн, свідоцтво про поховання - 50,90 грн. Вартість копання могили залежить від механізованого або ручного способу, від ґрунту та пори року. У купі вартість перерахованих послуг, до яких входить і саме “місце”, не може перевищувати 5278 гривень. Ціна на поховання урни із прахом також залежить від ґрунту та пори року.

Дніпрянин Дмитро Чорний восени поховав маму. Каже: її остання воля - щоб саме у труні поклали поруч із чоловіком. Батька Дмитра поховали у 1997 році на Сурсько-Литовському кладовищі, де одразу оформили ділянку на два “місця”. Чоловік розповідає: директор кладовища, який відрекомендувався як Дмитро, вимагав 25 тисяч гривень, щоб провести поховання. Цю суму вимагали сплатити негайно.

“Він (директор — ред.) мені нічого не пояснив, просто поставив перед фактом: або така сума, або взагалі йди ховати матір на відкритому кладовищі. Формально це мало вигляд вимагання”, - говорить Дмитро Чорний.
За допоховання матері на Сурсько-Литовському кладовищі чоловік зрештою заплатив 22,5 тисячі гривень. Чек йому не надали. До поліції чоловік не звертався, бо не вірить, що щось зміниться.

Прокуратура підтверджує факти вимагання грошей за “місце” на кладовище

Тим часом прокурор Західної окружної прокуратури Дніпра Артем Сурков каже: протягом квітня і травня цього року правоохоронці зафіксували 15 фактів вимагання грошей за “місце” на одному із кладовищ Дніпра на суму понад 100 тисяч гривень.

“Встановлено, що співробітники комунального підприємства “Міська ритуальна служба”, усвідомлюючи емоційний стан громадян, котрі до них звертались, та обмеження у часі, організували злочинну схему із вимагання та отримання неправомірної вигоди за поховання. Вони повідомляли громадянам, що за надання місць для поховання необхідно сплатити від 6 до 10 тисяч гривень”, - говорить Артем Сурков.
Заступник міського голови Михайло Лисенко розповідає: звертають увагу на всі скарги, які надходять на гарячу лінію міської ради.

“Розбираємося у кожному конкретному випадку. За два з половиною роки ми попрощалися з сімома керівниками. На жаль або на щастя, доводиться із цими людьми прощатися”, - зазначив посадовець.

Хто є директором Сурсько-Литовського кладовища

За словами головного інженера КП “Міська ритуальна служба” Руслана Данілкіна, завідувачем Сурсько-Литовським кладовища працює Дмитро Григорович. У працівниці кладовища кореспондентка Суспільного дізналися його прізвище — Гончар. Попросили жінку зателефонувати Дмитру Гончару, аби він прокоментував ситуацію. Але він так і не вийшов до знімальної групи.

16 листопада Суспільне звернулося із запитом до міської ради, аби дізнатись, яку посаду обіймає Дмитро Гончар та організувати з ним інтерв’ю. Адже на сайті міськради завідувачем Сурсько-Литовського кладовища вказаний Ігор Шаін. У відповіді на запит міськрада зазначила, що дані про Дмитра Гончара - це інформація з обмеженим доступом.

30 листопада Суспільне повторно надіслало запит, оскільки згідно із Законом України «Про доступ до публічної інформації» та положенням статті 5 Закону України «Про захист персональних даних» персональні дані, що стосуються здійснення особою, яка обіймає посаду, пов’язану з виконанням функцій держави або органів місцевого самоврядування, посадових або службових повноважень, - не належить до інформації з обмеженим доступом та не є конфіденційною.

Вартість ритуальних послуг у приватних підприємствах

Серед 14 підприємств, що надають ритуальні послуги у місті, 13 є приватними. Ціна на труни у них коливається від 700 гривень до понад 80 тисяч гривень, катафалк - від 1181 гривні, вінок - від 100 гривень. Ціни на додаткові ритуальні послуги, такі, як вартість труни, транспортування тіла на кладовище та інше, на сайті міської ритуальної служби не вказані. Проте змінилась вартість мінімального соціального переліку послуг - 3 215 грн.

Цены на ритуальные услуги в частных предприятиях.
Цены на ритуальные услуги в частных предприятиях.
Ціна за організацію кремації у приватних агенціях в середньому починається від дев'яти тисяч гривень. Нагадаємо, крематорію у Дніпрі немає. Кремацію організовують у Харкові, Одесі або Києві.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Евдокия.  (26.02.24 14:09): На Диевском кладбище, после объявленной войны кладбищенским коррупционерам, цена за могилу возросла в три раза. Теперь это 30 000 грн. Начнёшь возникать, тебя пошлют хоронить подальше. А там похоронен мои родственники, целое поколение, есть родившиеся ещё в 19 веке. Відповісти | З цитатою
Дмитрий  (23.06.23 20:52): Скоты редкостные, *** конченые, хочется что бы эти твари горели в аду вместе с орками по другому их нельзя назвать и хорошего не пожелать, когда был предыдущий директор было уплачено за два места, хоронили маму было предложено либо одно место 10000 гр. или за два 16000 гр. естественно папа сказал берем сразу два места, я попросил выдать квитанцию на что была типа дружеская улыбка, типа все ок! ну ладно повелись и вот царство небесное похороны папы и вот уже новый директор насчитывает 11000 гр. когда был задан вопрос по поводу оплаты за два места был ответ но вы же не мне платили так что люди не ведитесь на этот лохотрон только расписки и квитанции в этой стране все прогнило насквозь, этим скотам начхать на людское горе, для них деньги не воняют!сгорите в аду ироды!!! извините но это крик души!!! Відповісти | З цитатою
Василий  (12.06.22 22:22): Они не показали никаких официальных расценок на захоронение, стал говорить: «А сколько ты дашь? потому что, если сумма будет маленькая тебе вообще нечего будет здесь делать, езжай на другие кладбища». Когда я начал объяснять что брат был пенсионер и инвалид 2й группы и особо нет больших ресурсов для его похорон он сказал: «А ты дашь 100 тысяч?» «Какие 100 тыс., если брат получал пенсию 4500 грн.?» - сказал я. Потом я сказал о том, что здесь похоронен отец и есть возможность подзахоронения. После этого он сказал: «Тогда поехали, посмотрим где это место подзахоронения». Я сел в его машину, мы поехали на могилу моего отца. После того как они увидели, что место для подзахоронения есть они наконец-то озвучили свои расценки на захоронение. Что подзахоронение около отца 26 тыс.грн. А так называемое «социальное место» 16500 грн. На это место я в результате согласился. Когда я спросил могу ли я заплатить на расчетный счет или хотя бы на карту мне сказали: «Нет, привози всю сумму наличкой».
Бы
Відповісти | З цитатою
Василий  (12.06.22 22:21): Конец апреля 2022 года. У меня умер родной брат. Он жил один и похороны легли целиком на мои плечи. Не буду вдаваться в подробности сколько стоят прочие расходы по похоронам — думаю многие это знают — несколько десятков тысяч гривен. Здесь напишу о возможности похорон на Сурско-Литовском кладбище Днепра. Там у меня похоронены отец и родные бабушка и дедушка. Соответственно, брата мы с матерью решили хоронить только там.
Нигде в Интернете найти тел. Сурско-Литовского кладбища было невозможно. Телефоны, которые я нашел в интернете не работали.
В морге мне дали тел.директора кладбища Дмитрия. Я позвонил, чтобы узнать о ценах и возможности похорон, но по тел. он мне ничего не ответил. Сказал: «Берите свидетельство о смерти и приезжайте на место». После того как я получил в ЗАГСе свидетельство о смерти я первым делом поехал договариваться на кладбище о месте захоронения. По моему приезду Дмитрий перенаправил меня к своему подельнику (имя не помню), который сходу начал со мной торговаться
Відповісти | З цитатою
Горожанин  (09.12.21 17:11): А какой смысл этой статьи? Городская власть заявила о начале борьбы с коррупцией в ритуальном бизнесе города? Нет, она заявила, что про все схемы в курсе. Дали намек, чтоб больше заносили. Или я что-то не поняла? О чем статья? Відповісти | З цитатою
гость  (09.12.21 14:18): август 2021 кладбище на Широкой, подзахоронение 11800. тупо яма. Відповісти | З цитатою
152  (09.12.21 14:13): хватит пзть, только выкопать от 30 000грн эти гниды хотят. Відповісти | З цитатою
местный  (09.12.21 13:55): Ну и смысл переливать из пустого в порожнее? Похвалится кто больше взятку кладбищенскому начальству занес?
Все прекрасно знают гто кладбищенская мафия крышуется на самых верхах, ибо очень прибыльный бизнес с неиссякаемыми доходами.
Именно по той-же причине о строительстве крематория ОПГ БАФ только поет песни, и кроме проекта дальше при их власти не сдвинется не на милиметр.
Відповісти | З цитатою
Дніпро  (09.12.21 13:44): где же, где же, хотя бы, начало строительства крематория? Відповісти | З цитатою
Человек  (09.12.21 13:44): Хоронил отца в апреле 21го, пришел начальник Левобережного кладбища, место для подхоронения было, посмотрел и без зазрения совести, говорит - яма=20000 грн!!! Дальше рассказывать нет смысла...ничего не меняется...статьи только иногда появляются... Відповісти | З цитатою
1 2
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років проіснувала газета "Днепр вечерний" у паперовому форматі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті