Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
22:10

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Майбутній урожай: в поле вийшли не всі аграрії

 Майбутній урожай:  в поле вийшли не всі аграрії

Наприкінці березня зазвичай аграрії виходять в поле, та цьогоріч через часті опади посівну розпочали не всі — техніка не може рухатись по полю через надмірну вологість ґрунту. Також унаслідок цього деякі рослини на полях «підхопили» інфекцію та некрози.

Порівняно з минулим роком, нинішній березень на 3-4 градуси був холодніший та з рясними опадами, проте весняна вегетація на полях уже потроху розпочалася. Хоча надмірна вологість ґрунтів вносить корективи.

«На полях є некрози, їхня площа займає до 25%, але якщо буде достатньо тепла, рослини відновляться і це не вплине на зменшення врожайності. Значна кількість посівів у задовільному стані, в озимої пшениці та ячменю маємо менше 1% загиблих паростків, до 2% спостерігаємо в озимого ріпака. Насторожує тривалий прохолодний період та багато опадів. З одного боку, це добре — в минулі роки ґрунт недоотримував вологи, але зараз він уже повністю насичений водою та хотілось би, щоб нагрілося повітря та стояла суха погода», — сказав директор Інституту зернових культур Національної академії аграрних наук Владислав Черчель.
Він зазначив, що через дощову погоду на поля з технікою важко зайти, і весняні посівні роботи розпочались тільки на півдні країни, де вже тепло та сухо, але в центральних районах поки що чекають зі стартом.

Перше, що сіятимуть аграрії — рання ярова група — горох, пшениця і ячмінь.

«Яким буде врожай у цьому році — прогнозувати рано. Зима відновила водний баланс на полях, вологи в ґрунті більш ніж достатньо, торік ситуація була гірша і через посуху ми недоотримали врожаї. Нині ж для гарного врожаю є всі передумови», — підсумував Владислав Черчель.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Погода  (06.04.21 07:48): То им сухо,то им сыро.Отмазки. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Вот так  (05.04.21 15:58): А вы больше дотаций давайте тогда на поле вообще не надо выходить. Відповісти | З цитатою
Кличкокс  (05.04.21 13:00): Не только лишь все аграрии смогут выехать на поля.. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
нових регіональних полігонів побутових відходів будуть збудовані до 2027 р. у регіоні

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті