Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
15:55

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі дослідниця стріт-арту проводить екскурсії

У Дніпрі дослідниця стріт-арту проводить екскурсії

Зараз працює три маршрути: перший охоплює околиці готелю "Парус", Квартал мистецтв та центральні вулиці, другий – вулицю Січових стрільців, парк Шевченка та стадіон "Славутич", третій – Гагаріна-Високовольтну (включаючи територію ДНУ, ДНУЗТ та графіті-фестивалю Dope Dnipro 2020).

Проводить екскурсії скетчерка і дослідниця стріт-арту Марія Учитель (Tenar). На екскурсіях вона розповідає про історію настінних написів, про графіті як субкультуру, показує теги і пояснює термінологію. Маша веде тематичний інстаграм, у якому за хештегом #мойгородвневремени викладає фото стріт-арту Дніпра та інших міст.


– Для мене важливіші не мурали, які знаходяться на видимих місцях у центрі міста, а стріт-арт, розкиданий у кварталах і двориках. Мої улюблені мурали – на лівому березі та на Сонячному, туди складно дістатися, тому я не включаю їх у свої маршрути. Але по факту, мурали більше потрібні спальним районам. Зате графіті-споти на правому березі дуже цікаві.
Місця у Дніпрі, багаті на стріт-арт:

– Стадіон "Славутич" – це просто одна велика фотозона на моєму другому маршруті. Там практично Hall of Fame, скупчення якісних робіт. Хоча це нелегальне місце для малювання. Але легальних у нас і немає. Споти на залізничних шляхах теж дуже цікаві в плані графіті, але специфічні для масового глядача. Цікаво, як буде розвиватися простір @globus_park і @project_fresh_vision (парк біля готелю "Парус", про який ми писали). Мрію додати у свій маршрут територію ГогольФесту, без неї – як без вишеньки на торті.

Щоб потрапити на екскурсію, потрібно написати Маші в інстаграм або телеграм (@tenar_of_atuan), і вона підбере зручний для вас час та сформує групу. Одна прогулянка триває 2-2,5 години і коштує 100 гривень плюс донат за бажанням.

А 29 липня Маша прочитає лекцію про стріт-арт у відкритому лекторії історичного музею.

kustdnipro.com

Gorod.dp.ua на Facebook.


кОНь в ПАЛЬТО  (27.07.20 22:50): Провожу экскурсии в рай.. только для женщин.. европеец с меня никудышный.. дорого.. кого заинтересует,- пишите сюдой свои контактные данные.. Відповісти | З цитатою
илюша,  (27.07.20 13:56): мальик милый, раз живете в таком сером городе, то сходите в художественный музей . ул. Шевченко, 21. может быть и понравиться. Відповісти | З цитатою
Илья  (27.07.20 13:20): Здорово что город обрастает легендами и новыми видами искусства. Мне кажется стрит-арт это желание скрасить серость города и будней.
Очень круто, что есть люди, которые этим интересуются и профессионально подходят к исследованию.
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Да уж  (27.07.20 12:54): "исследовательница стрит-арта проводит экскурсии".
Волонтёры, активисты, и эта ещё. Сколько же их всяких развелось!
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
нових регіональних полігонів побутових відходів будуть збудовані до 2027 р. у регіоні

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті