Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 24 травня 2024
14:02

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Підтримка ліквідаторів і посилення соціальних ініціатив: Борис Філатов підбив підсумки 58-ї сесії міськради Дніпра

Підтримка ліквідаторів і посилення соціальних ініціатив: Борис Філатов підбив підсумки 58-ї сесії міськради Дніпра

24 червня у Дніпрі відбулася 58-ма сесія міськради. Засідання тривало менш ніж годину, утім депутати встигли обговорити та ухвалити низку важливих рішень, котрі стосуються муніципального господарства та соціальної сфери зокрема.

Так, міські обранці звернулися до Президента України стосовно визначення 2021-го року Роком вшанування подвигу ліквідаторів і пам’яті жертв Чорнобильської катастрофи. Ініціатива належала представникам організації ліквідаторів, адже наступного року будуть вже 35-ті роковини трагедії.

«Ми пішли назустріч нашим ліквідаторам у цьому», – пояснює мер Дніпра Борис Філатов.

Крім цього, внесли до комплексної програми соціального захисту містян додаткове рішення: якщо Кабмін не зніме карантинних обмежень та не дозволить проведення повноцінної оздоровчої кампанії цього літа (йдеться, зокрема, про видачу мерією Дніпра безкоштовних путівок за муніципальною програмою), батьки/опікуни у разі придбання путівки до табору власним коштом зможуть отримати часткову грошову компенсацію — до 10 тис. грн за 21 день відпочинку.

Ще одне рішення сесії стосується ініціативи створення відділення для жінок, котрі постраждали від домашнього насильства. Воно працюватиме на базі центру соціальної підтримки дітей та сімей «Мамине щастя», де нині вже засновано відділення для матерів з дітьми.

«Можна буде спокійно розміщуватися – з усіма цивілізованими умовами. Термін перебування буде від трьох місяців до пів року. Також ми ухвалили програму на наступний рік для родин, де є діти з порушеннями психічного та фізичного розвитку. Люди зможуть звертатися та зусиллями муніципалітету отримувати необхідну кваліфіковану допомогу», – зазначає мер Дніпра.

Борис Філатов також додав, що цієї сесії продовжили практику прийняття на баланс міста всіх безхазяйних мереж. Мер зауважує, що такі ініціативи є його безпосередньою вказівкою, адже раніше виконавці просто не хотіли цим займатися. Цього разу йдеться про понад 36 км зовнішніх комунікацій водопостачання та мереж ОСББ у різних районах міста. Відтепер ними опікуватиметься «Дніпроводоканал».

Крім цього, ще 23 приватизовані приміщення, що перебувають у комунальній власності, виставлять на аукціон електронної системи «ProZorro.Sale» – щоб знайти для них ефективних власників, котрі також принесуть інвестиції до міського бюджету.

Також програму «Бюджет участі» у Дніпрі подовжили ще на п’ять років. Решта питань стосувалася земельної і комунальної власності, кадрових ініціатив.

«Ми створили відділ боротьби з корупцією. З цього приводу деякі міські активісти намагаються пащекувати. Утім, це – не наша забаганка, а чіткі рекомендації Національної комісії із запобігання корупції. Ми отримали відповідний рекомендаційний лист. Подібні підрозділи створено і в інших місцевих радах», – повідомив Борис Філатов

Також, зазначив мер Дніпра, питань, пов’язаних з політизацією суспільного життя в місті, не повинно бути в сесійній залі.

«Під час передвиборної кампанії, котра де-факто вже почалася, багато хто хоче на цьому піаритися. Утім за п’ять років своєї каденції я завжди підкреслював: міські депутати повинні займатися міськими проблемами. Депутати Верховної Ради нехай вносять у суспільство питання загальнонаціонального порядку. На жаль, дуже часто це розколює суспільство. Однак розколоти суспільство у Дніпрі – доки я є міським головою – я не дозволю нікому», – наголосив Борис Філатов.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Помощник  (26.06.20 13:01): Зачем незаконно тратить бюджетные деньги на якобы ликвидатором Чернобыльцем. Необходимо тщательно проверить каждую льготников ликвидаторку.оформив пенсию по потере кормильца якобы ликвидатором который до своей смерти не был ликвидатором а после его смерти жена подделать документы и стала вдвойне ликвидатором и пенсия в 9700 это прекрасно тем более эта женщина нигде никогда не работала вот это я понимаю о ком так заботится филатов. Відповісти | З цитатою
Злюка  (26.06.20 01:03): И по адресу пр Слобожанский 101. Постройте пожалуйста маленькую детскую площадку с качелями, горками и песочницой, а то надоело смотреть на пьяные лица жителей этого дома, которые пиво пьют прямо в припаркованых машинах, но с выключенным двигателем.
Как один хам хряк с своей подругой то ли костя то ли сережа то ли леша.
Відповісти | З цитатою
Злюка  (26.06.20 00:41): Срочно отправьте активиста поездника славика к окулисту. Он сам на зрение жаловался еще в июне 2015 года, я лично слышала аж 8-го июня, когда с ребенком на красном велосипеде на площадке возле его подьезда гуляли. Ну ничего за пять лет не поменялось: песок грязный,качели страшненькие с этими деревяшками из за которых у моего ребенка занозы в пальцах были. Поражаюсь смелости других родителей, которые своих маленьких детей выгуливают на этой стремной площадке по адресу пр Правды 95( сейчас пр Слобожанский 95). Відповісти | З цитатою
ВАЖНО  (25.06.20 08:49): https://petition.e-dem.ua/dnipropetrovsk/Petition/View/1450
Не ленитесь, подписывайте!!!
Відповісти | З цитатою
Помощник  (25.06.20 06:47): Сколько ещё будем кормить этих так званых Чернобыльцем настоящих ликвидатором давно уже нет в живых их осталось единицы а вот самлзванцев тысячи якобы жён. Как может жена получать по потерю кормильца пенсию под десяток тысяч если муж даже не был в Чернобыле. Всё куплено подделать. До смерти муж даже не был льготников. Когда уже уберут эту монитизация льгот и субсидий люди эти деньги тратят на личные нужды а не на ком. Услуги. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Вэтат  (24.06.20 17:53): А сессия горсофета не хочет 126 и 107 маршрутки запустить? Відповісти | З цитатою
Лекарь  (24.06.20 17:39): Что это?
Издевательство?
Насмешка?
Извращённый вкус?
Это реконструированная ул.Короленко...
Высоченные чёрные голые металлические столбы.
Высоченные ржавые загогулины.
Какие-то решётчатые ящики, тоже ржавые.
Любовь к ржавчине?
Несколько несчастных рахитичных деревцов.
Плитка из дешёвого бетона покрытая пятнами.
Южный зелёный город превращается в пыльную каменную пустошь.
А народ хавает.
Нравится?
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (16)

•  Таємниці Дніпра: «Будинок спеціалістів» або «Сачок» (8)

•  У Дніпрі за тиждень накладено понад 2300 штрафів за порушення правил паркування (7)

•  Смертельна ДТП у Дніпрі: на Набережній Перемоги Geely врізалася в бетонний стовп (з'явилося відео моменту) (6)

•  На цьому тижні було видано 10-тисячний іпотечний кредит єОселя: чи актуально це для Дніпра (6)

•  Головний тренер «Дніпра-1» Юрій Максимов: 70% хлопців домовились з іншими командами (6)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)

•  Українці стали вдвічі більше купувати вживані авто з США: топ моделей (5)

•  Стеллу «Дніпро» знесуть, проте нову встановлювати не будуть. Чому? (5)

•  Сімейний лікар має до 2000 пацієнтів: ситуація на Дніпропетровщині (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
нових регіональних полігонів побутових відходів будуть збудовані до 2027 р. у регіоні

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті